НАК "Нафтогаз України" повідомляє, що облгази і газсбыты групи РГК, які належать Дмитру Фірташу надають споживачам недостовірні платіжки за газ.

Передає пресс-служба НАК.

Нафтогаз

Повідомляється, в листопаді більшості побутових споживачів України прийшли від своїх постачальників газу (газсбытов) платіжки з донарахуваннями за жовтень і попередженням про донарахування за три попередні роки з великими сумами.

Газсбыты пояснюють це "приведення об'єму газу до еталонних умов вимірювання", нібито на вимогу "Нафтогазу", передає НАК.

Популярні новини зараз

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Показати ще

"Підкреслюємо, що "Нафтогаз" жодним чином не причетний до вирішення газсбытов вимагати від споживачів додаткові суми і засуджує такі дії. Відповідні витрати компенсуються спорідненим структурам газсбытов - облгазам через механізм виробничо-технологічних втрат", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у "Нафтогазі", донарахування призведуть до того, що оплата буде подвійний, а обсяг газу – колишнім і, до того ж, подібні ситуації створюють віртуальні борги, які в майбутньому будуть перешкоджати переходу споживачів до інших постачальників газу.

Нагадаємо, Полум'я жовте, чайник гріється довше: Нафтогаз розкрив правду про блакитному паливі в Україні

НАК "Нафтогаз" відповів на найбільш злободенні вопрос украинцев зокрема пояснив, що останнім часом відбувається з якістю блакитного палива.

Так компанія Twitter опублікувала відповідь на питання громадян, чому газ змінив колір, а їжа готується довше.

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Субсидії 2019: як довести, що прописані родичі не проживають у будинку

Однією з проблем, чому українцям не виділяють субсидії, є наявність прописаних членів сім'ї, навіть якщо вони не проживають разом. Не завжди люди знають, як діяти в такій ситуації.

ТакожЗнай.иа" писав про те, що Відключення газу: українців можуть залишити на свята в холоді і голоді

Українців будуть відключати від газу за борги. Громадянам радять якомога швидше розрахуватися з початачальниками блакитного палива, щоб посеред зими не залишитися без тепла.