Найбільше українців виїздять на роботу до Польщі. Але не так тагато з них задоволені заробітками. Нерідко трапляються на шляху працевлаштування шахраї. Експерти розповіли, як не потрапити на їх гачок та яку роль у цьому відіграє сама держава.

Про це розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, - пише Інформатор.

Вся діяльність компаній з міжнародного працевлаштування визначається ліцензійними умовами, прописаними таким чином, що виконати їх у повному обсязі практично неможливо.

Більшість компаній з працевлаштування за кордоном працюють на "сірому" ринку. Оскільки для компанії, щоб провести повну процедуру працевлаштування, потрібно дуже багато витратити, починаючи від зарплат співробітникам, закінчуючи збором усіх необхідних документів.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Зараз держава знову готує зміни до закону "Про зайнятість населення". І в них, на мій погляд, уряд вирішив в черговий раз звинуватити у всіх гріхах компанії, що працюють на цьому ринку легально, посиливши на них тиск.

У пропонованому законопроекті пропонується ввести жорстке регламентування діяльності компаній. Якщо компанія знаходить партнера за кордоном, навіть якщо йому треба всього 3 працівника, їй треба зібрати повний пакет документів тут, отримати оригінали документів про необхідність у працівниках звідти, зробити нотаріально завірений переклад документів партнера на українську мову і віддати все це в Міністерство соціальної політики.

ЯК РОЗПІЗНАТИ ШАХРАЇВ НА РИНКУ ПРАЦІ

"Наведу конкретний приклад. У Швеції на ферму по розведенню страусів потрібні були працівники. Ні знання іноземних мов, ні навичок роботи зі страусами не вимагалося. Але треба було тут в Україні "посередникам" заплатити 700 євро. Люди платили, на цьому все й закінчувалося. А у цієї компанії ліцензія була, - говорить Василь.

Уім, хто намагається потрапити на роботу за кордон, повинні розуміти, що дешевий сир буває лише у мишоловці. Так, якщо роботодавець не вимагає якихось особливих умінь та навичок, його не цікавлять ваші документи про освіту і таке інше, - скоріш за все перед вами шахрай.

У кращому випадку там вам за роботу не заплатять грошей або заплатять зовсім не ту суму, яку обіцяли.

За даними досліджень українських соціологів, 93% наших співвітчизників працюють в Європі на важких, низькокваліфікованих фізичних роботах.

Детльніше про хитрі схеми працевлпашутвання за кордоном дивіться у відео

Нагадаємо, Кабмін готується здерти податки з доходів заробітчан.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, в Кабміні розповіли, як зросла середня зарплата в Україні та яким буде наступне підвищення.

Раніше портал Знай.ua писав, що українцям запропонували вимагати надбавку до зарплатні. Хто може розраховувати на збільшені виплати.