Північноатлантичний альянс (НАТО) зважився на введення своїх кораблів у Азовське море, однак це може статися лише за однієї умови.

Про це повідомив військовий експерт Олександр Сурков в ефірі телеканалу "Прямий".

За його словами, Захід готовий підтримати Київ у Чорноморсько-Азовському, однак для цього Україна повинна розірвати угоду з Росією про спільне використання Азовського моря. Після цього, заявив експерт, руки у влади будуть розв'язані.

"Рішення про введення кораблів НАТО в Азовське море вже внутрішньо прийнято і зараз йде його просто документальне оформлення, імплементація, медійне забезпечення", - підкреслив Сурков.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Окрім того він нагадав, що договір Росії і України про спільне користування Азовських морем передбачає, що всі спірні питання сторони повинні вирішувати спільно.

Якщо Київ розірве угоду, то конфлікти в регіоні будуть регулюватися міжнародним законодавством і судами. Це дасть Україні більше простору для маневрів, підкреслив аналітик.

Путін

Про збільшення військової присутності НАТО в регіоні попросив в кінці листопада спікер Верховною радою Андрій Парубій. Це сталося після незаконного штурму трьох кораблів українських ВМС в Керченській протоці.

Андрій Парубій

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко вважає необхідним запросити кораблі НАТО до акваторії Азовського моря для стримувань агресивних потуг Кремля.

Петро Порошенко

Про це він сказав в інтерв’ю міжнародній інформаційній агенції Bloomberg.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Державному департаменті США вважають, що Росія повинна негайно звільнити членів екіпажів захоплених українських кораблів, інакше "будуть наслідки і біль з часом буде зростати".

Також Знай.uа повідомляв, що Анатолій Гриценко обговорив із Послом США в Україні Марі Йованович і заступником помічника Держсекретаря США у справах Євразії Джорджем Кентом питання безпеки судноплавства в Азовсько-Чорноморському регіоні.