Територію України очікують суттєві внутрішні перестановки, покликані змінити кількість районів на території держави. 5 грудня в Києві, під час проведення форуму місцевого самоврядування, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, незважаючи на заклопотаність військовим положенням в Україні, знайшов час продемонструвати інфографіку, що ілюструє проект “Нова територіальна основа - 2020”. Згідно інфографіці, кількість районів в Україні, яка, за даними 2007 року, становить 490 районів без урахування районів у містах, буде переглянуто, а райони переформовані з метою скоротити їх кількість до 100, перетворивши їх у так звані об'єднані територіальні громади.

За словами Володимира Гройсмана, подібна реформація є питанням “не кількості, а якості”, дозволяючи створити близько 100 районів з ефективною системою повноважень, фінансових ресурсів і структурою влади, що дозволяє адекватно і своєчасно реагувати на запити громадян і приймати рішення по них.

Так, наприклад, нещодавно засніжене Прикарпаття, а точніше, Івано-Франківська область, за проектом Гройсмана, включатиме в себе всього 5 районів. У загальному цілому процес реформи децентралізації, за словами прем'єр-міністра, має бути завершено до 2020 року.

Популярні новини зараз

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Від себе додамо, що точне прогнозування подібних реформ у період настільки хисткої зовнішньополітичної ситуації як мінімум утруднене і цілком може викликати недовіру у громадян. Особливо, якщо врахувати, що останнім часом фігура Володимира Гройсмана регулярно обговорюється в вельми непривабливих подіях і ситуаціях, що, в свою чергу, не додає довіри до його прогнозів та пропозицій у оточуючих, викликаючи у багатьох цілком очікуване в такій ситуації підозру в черговій “схемі”. У будь-якому випадку, подібні процеси вимагають значного бюджетного фінансування, і це, можливо, є однією з причин чергового траншу МВФ, запланованого на кінець 2018 - початок 2019 року.


Нагадаємо, в Україні введуть нові соціальні виплати

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Кабмін готує подарунок українцям

Також Знай.иа" писав про доларових махінаціях банків