Ієрархи Української православної церкви Московського патріархату не будуть приймати участь у об'єднаному Соборі за створення Української Автокефальної Церкви, який відбудеться 15 грудня. Про це повідомив голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент.

"Наша позиція не змінилася. Українська православна церква МП не буде приймати участі в цьому соборі, оскільки створення Української Автокефальної Церкви не відповідає канонічним нормам", - заявив архієпископ, як передає Обозреватель.

Представництво УПЦ МП наполягає на тому, що створення єдиної помісної Української Церкви "не відповідає канонічним нормам".

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Як раніше ми повідомляли, після проведення об'єднавчого Собору на церемонію вручення Томоса в Стамбул український президент відправиться разом з обраним на Соборі предстателем Української автокефальної церкви.

Про це стало відомо завдяки заяві президента України Петра Порошенка.

Варто нагадати, що співробітники СБУ провели обшуки в будинку і на фермі намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла. Також Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження про розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з українських телеканалів.

Чого тільки не творив Владика за 24 роки "правління" лаврою. Він безліч разів потрапляв у гучні скандали, ображав журналістів та порушував ПДР на святому "мерседесі", він навіть був депутатом від Партії регіонів у Київраді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку з прийняттям рішення синоду Вселенського патріархату, дата скликання Об'єднавчого собору буде визначена в грудні. Цю інформацію повідомив на своїй сторінці у Facebook архієпископ Чернігівський, речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

Нагадаємо, що насправді затвердив Вселенський патріархат.

Як повідомляв Знай.uа, Невзоров пояснив, для чого Україні військове положення: Запахло ладаном.

Знай.uа писав, Парубій назвав Томос справою національної безпеки України.