Як правильно харчуватися і не голодувати

Під час посту заборонено їсти м'ясні продукти і їх похідні, такі як сир, творог, яйця, молоко, масло і так далі. Бульйони з м'яса і птиці теж не можна варити. А каші та супи потрібно несильно солити. Спеції та приправи додавати заборонено. Вершкове масло і тваринний жир замінюють будь-яким рослинним, можна брати лляну олію, оливкову або звичайну соняшникову. Недолік жирів заповнюється насінням, горіхами та іноді рибними стравами. А тваринний білок замінюється рослинним: тими ж горіхами, бобовими та грибами.

Є окремі дні, під час яких не можна їсти приготовану за допомогою тепла (газу, вогню, електрики) їжу. Тоді зазвичай їдять сухофрукти, горіхи, свіжі фрукти і овочі, солені овочі та гриби, для яких не потрібно було варити маринад.

Будь-який алкоголь заборонений, але є дні, коли можна випити трохи вина. Намагайтеся не пити вино, особливо сухе, на голодний шлунок, а також не вживати квашені продукти натщесерце. Це підвищить кислотність, може привести до різних ШКТ захворювань і змусить вас хотіти їсти ще сильніше. Як харчуватися кожен день дивіться в нашому календарі.

Що робити при хворобі

Для профілактики застуди можете зробити дуже смачний, пісний і корисний яблучний салат. Потрібно натерти 2 яблука і 1 морквину на терку, додати трохи олії, якщо це дозволяють правила дня. Він наситить організм залізом, вітаміном А і очистить кишечник, що допоможе поліпшити імунітет.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Якщо ж ви вже захворіли, то потрібно приготувати цибульний салат. Потрібно натерти 2 свіжі морквини, додати подрібнену цибулину, трохи зеленого горошку і тертий корінь селери. Якщо страждаєте здуттям, потрібно ще додати зерна кропу. Заправляти салат олією. Це дасть організму вітаміни В, А і С, мікроелементи і фітонциди, що не дасть розмножуватися вірусу. Такий салат можна їсти з картоплею і вівсянкою.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.