Із початку уведення воєнного стану в Україні минуло усього лише кілька днів, однак про розгул аферистів, які масово грабують людей під виглядом військовослужбовців, не чув хіба що ледачий.

Воєнний стан

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на відповідні свідчення постраждалих.

Конфіскація майна "на потреби армії"
Паніку і страхи у зв'язку з введенням воєнного стану по повній програмі почали використовувати шахраї. Так стало відомо, що останні кілька днів патрульним Запорізької області раз у раз надходять дзвінки від жителів. Скаржаться на підозрілих осіб, які "роблять обхід" з нібито оповіщенням про введення комендантської години, на ділі ж - просто шукають привід, щоб потрапити в квартири.

В Україні в 10 областях вводять воєнний стан

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

"У Мелітополі хлопець і дівчина під приводом воєнного стану просяться зайти в квартиру, щоб пояснити, як потрібно поводитися після 19 години, так як (за їхніми словами) на вулицю виходити не можна, - повідомляють в соцмережах. Не пускайте цих шахраїв, адже комендантської години в Мелітополі немає!", - пишуть українці у соцмережах.

Воєнний стан

А в Запоріжжі в квартиру до бабусі намагався пробратися невідомий чоловік: подзвонив в домофон, ввічливо представився військовим і сказав, що прийшов конфіскувати, а точніше, запозичити деяке майно для потреб армії. Пенсіонерка хотіла спочатку впустити незнайомця, але потім все ж засумнівалася і викликала поліцію.

поліція

Перевірка на дорогах
Разом з тим правоохоронці перевіряють документи і автомобілі, особливо на блокпостах, встановлених по шляху до Азовського моря. Контрольний пункт розташований на приморських напрямках - на трасі біля села Лиманське, а також на перехресті Якимівка - Алтагирі.

Ще один блокпост встановлено майже на кордоні з Донецькою областю.

"Авто зупиняють і оглядають вибірково, особлива увага приділяється машинам з номерами з інших областей. Крім водійського посвідчення вимагають паспорт, дані переписують в спеціальні бланки. Хоча, якщо чесно, блокпости слабенькі. П'ятий рік війна в країні, а у нас нормальних блокпостів як не було, так і немає", - пише один із очевидців перевірки.

Втім, на тлі цих "сумних" звісток є і свої позитиви. Наприклад, сіль, сірники і гречку вже ніхто не скуповує у тих небачених масштабах, як це було з початком введення воєнного стану.

супермаркет

Нагадаємо, на пленарному засіданні РНБО в ніч на 26 листопада, а згодом – у ВР, Порошенко запевнив українців, що обмеження Конституційних прав і свобод у зв`язку з введенням воєнного стану не буде.

Раніше Знай.uа писав про те, що кількість громадян РФ, які перетнули український кордон з моменту введення воєнного стану, скоротилася майже втричі.

Також Знай.uа повідомляв, що з 3 грудня в країні почалися масштабні збори резервістів і військовозобов'язаних.