В Україні змінилась "кримінальна столиця". Сонячну, туристичну Одесу назвали найбільш небезпечним містом.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Глава МВС наголосив, що за останні кілька місяців Одеса перетворилася на кримінальну столицю України.

"Чому Одеса за останні місяці перетворилася на столицю кримінального світу України? Чому сталося так, що професійні рейдери - активісти стали невід'ємним атрибутом ділового і політичного життя Одеси?", - обурився міністр.

Одеса

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Так, за даними міністра, лише у перший день після введення в Україні воєнного стану у цьому місті було затримано групу з 17 бойовиків. Банда атакувала одне з будівництв. Крім того, також було зафіксовано факт нападу на політика.

Він розповів, що в Одесі місцева політична, ділова і управлінська еліти вирішили створити власні бригади бойовиків і так званих громадських діячів, при цьому реальні громадські діячі глибоко "забиті", в тому числі і фізично.

"Якщо це стиль управління місцевої міської влади... або недостатня увага адміністрації – це предметна розмова, яка має відбутися між паном Трухановим (Геннадій Труханов міський голова Одеси - УП), Степановим (Максим Степанов голова Одеської ОДА - УП). А якщо у них не вистачить власної волі - я думаю, що ми будемо разом з ними сідати і допомагати їм", - сказав Аваков і додав, що миритися з цим не можливо.

За словами Авакова, навіть у Харкові те деяких інших містах, зокрема там же введено воєнний стан, таких проблем немає.

Наразі розглядається питання щодо ретельної перевірки економічних схем у місті.

"Для цього сюди під'їдуть спеціалісти із інших областей, і з Києва у тому числі, для того, щоб спробувати відсторонитися від потенційних ризиків і домовленостей в місцевих правоохоронних органах. "Дуже нерозумно з боку одеської ділової і політичної еліти присвоювати собі такий сумнівний приз, як "столиця розгулу і кримінального елементу в Україні", - наголосив Аваков.

Нагадаємо, громадянам РФ заборонили в'їзд на територію України. На митниці майже стричі скоротилось бажаючих потрапити до нас.

Як повідомляв портал Знай.ua, генпрокурор Юрій Луценко та глава МВС Арсен Аваков взялися за бізнес в Одесі.

Також Знай.ua писав про те, що США вимагають у Путіна негайно звільнити захоплених українських моряків, інакше будуть серйозні наслідки та біль.

Дивіться: Які міста у рейтингу найбільш небезпечних