Днями з'явилася інформація про план реконструкції енергоблоку Слов’янської теплоелектростанції на території Донбасу, підконтрольній Україні.

Про це пишуть українські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що державна компанія Dongfang Electric International Corporation (Китай) виграла тендер на реконструкцію енергоблоку Слов’янської теплоелектростанції.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Тепер у звільненому від проросійських сепаратистів місті з’явиться важливий об’єкт, в який вкладені мільйонні китайські інвестиції.

У тендері енергогенеруючої компані "Донбасенерго" на реконструкцію енергоблоку N6 Слов’янської теплоелектростанці китайська сторона запропонувала найнижчу ціну в розмірі 19,09 млрд грн. При цьому очікувана вартість закупівлі – 21,24 млрд грн.

Предметом закупівлі у вищезгаданому тендері є реконструкція енергоблоку з поділом на е / б N6б і N6а, потужність кожного з них становить 330 мВт. Термін поставки послуг – до вересня 2024 року.

Таким чином в особі Китаю в України з’явився серйозний і надійний партнер. Також важливо, що наявність китайських інвестицій на українському Донбасі дає гарантію того, що при новій спробі захопити Слов’янськ російська гібридна армія буде мати справу не тільки з Києвом, але і з Пекіном.

Донбас

Нагадаємо, після запровадження воєнного стану у десяти областях України Генштаб активно готується і до ймовірних провокацій ворога на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Донбас в умовах воєнного стану

Як зазначають в ООС, ситуація залишається цілком контрольованою.

Раніше Знай.uа писав про те, що жителі окупованого путінськими незаконними формуваннями Донбасу давно перетнули межу бідності та не можуть дозволити собі найнеобхіднішого, сяк-так перебиваючись із хліба на воду.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідні повідомлення місцевих жителів у мережі.

У повідомленні йдеться, що на окупованій бойовиками так званих "ДНР" і "ЛНР", російськими найманцями і кадровими військовими РФ території Донбасу складається вкрай несприятлива ситуація в соціальній сфері - не вистачає медиків, спостерігається дефіцит автомобільного пального.

Також Знай.uа повідомляв, що перелякані введенням військового стану бойовики намагаються не допустити наступу українських військ.