Повір'я

В цей день зазвичай уже було відмінний шар снігу на землі. Якщо він вже застелив землю, то жінки вирушали в ліс шукати ефілію. Легенда свідчить, що у цієї трави є чарівні властивості. Вона допоможе випрямитися горбатому, і невисокій людині підрости. Тобто вилікувати вона може практично від усього. Її можна знайти в лісі під снігом. Також трава корисна для організму, що росте.

Вважалося, що якщо в цей день прокласти дорогу, то вона протримається до самої весни. «Прокоп зимову дорогу прокопає, а Прокіп перезимній (11-12 березня в залежності від року) дорогу порушить», - помічали люди.

Також сьогодні можна перевірити чи не постраждав енергетичний захист будинку. Це можна дізнатися по тому, скільки накопичилося пилу. Якщо ви його часто витираєте, а він все одно звідкись швидко береться, то будинок потрібно очистити. Потрібно все прибрати, взяти 4 яйця і покласти по одному в кожен кут. У квартирі потрібно покласти їх у великій кімнаті. А через три дні закопати їх подалі від будинку.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Прикмети

  • Прийшов Прокіп - розрив замет, по снігу ступає - дорогу копає.
  • Якщо в Прокоп'єв день тепло, то зима буде довгою і сніжною.
  • Якщо в ополонці вода піднялася вище льоду, то скоро настане відлига.
  • Вовки близько підійшли до будинків, значить всю зиму будуть міцні морози, а весна настане пізно.
  • Якщо ворони і галки літають над деревами великими зграями - бути швидкому снігу, а якщо сідають на землю, то бути відлизі.
  • Народжені 5 грудня горді і витривалі. Вони ніколи не зіб'ються зі шляху ні в лісі, ні в житті. Носити їм слід турмалін

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.