Як це завжди й буває в міждержавній політиці, всі процеси взаємопов'язані, і будь-які зміни в одному з них неминуче торкнуться всіх інших. Воєнний стан, введений в Україні в результаті агресії Росії в Азовському морі, не міг не позначитися на ситуації в тих регіонах, де ця агресія проявляється у своїй максимально явній формі - у вигляді безпосередніх бойових дій.

Мова йде, звичайно, про зону ООС, що включає в себе окуповані російськими бойовиками частини Донецької і Луганської областей. Прес-центр ООС опублікував відеосюжет, в якому словами безпосередніх учасників бойових дій розповідається про викликане, судячи з усього, введеним воєнним станом, посилення активності з боку російських бойовиків. Активності, яка порушує, зауважимо, всі укладені раніше угоди про перемир'я і припинення вогню. За словами військовослужбовців, мають місце регулярні провокації українських військ на порушення домовленостей, що виражаються в регулярних нічних обстрілах, які значно посилилися з моменту введення воєнного стану.

Судячи з усього, передчуваючи майбутні зміни в ситуації і побоюючись можливого наступу з боку українських військ, противник вирішив вдатися до превентивної оборони шляхом посилення тиску і збільшення провокацій військ ООС. Ну а угоди, як показує практика, прихильники Путіна укладають виключно для того, щоб порушити в зручний для них момент - за словами українських військовослужбовців, під час нічного обстрілу, крім посилення інтенсивності, у хід активно йде заборонена зброя.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Втім, незважаючи на всі провокації з боку противника, нездатність бойовиків хоч якось переломити хід подій на свою користь говорить про одне: ситуація в зоні ООС повільно, але вірно рухається до свого логічного завершення - деокупації і стабілізації ситуації в захоплених регіонах. Чому, безперечно, сприятиме як приведення українських військ у бойову готовність, так і все більша увага до ситуації в Україні з боку світової громадськості.

Нагадаємо, обстановка на Донбасі загострюється

Як раніше повідомляв "Знай.ua" ООС обнадіяли українців хорошими новинами

Також "Знай.ua" писав про зміни для Донбасу у зв'язку з військовим становищем