Рівно місяць залишився до Нового року. Через тиждень у столиці на розпочнуть монтувати головну ялинку країни. Цього року на неї не пошкодують три мільйони гривень. Готуються до Нового року і в регіонах, щосили закуповуючи декорацію та іграшки.

Отже, де та скільки витратять на святкування Нового року в Україні?

Ялинка за три мільйони

За словами організатора новорічних свят у Києві, координатор Folk Ukraine Ігоря Добруцького, ялинка цьогоріч також буде живою, її вже підібрали в лісах Івано-Франківщини. Її висота становить близько 30 м, як і в минулому році, - пише "Вести".

Святкове дерево прикрасять метровими ліхтарями, які будуть триматися на канатах, крім того, на новорічну зелену красуню начіплять тисячу іграшок і 3,6 кілометрів гірлянд, які будуть змінювати свій колір щодня. А навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому запустять дитячу залізницю.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Всього на прикраси для ялинки вже витратили близько 2,7 млн грн, в той час як саме дерево, за словами Добруцького, обійдеться приблизно в 100 тис. грн. А все свято — близько 30 млн грн (це приблизно на 3 млн більше, ніж у минулому році).

На Володимирському проїзді розміститься світлова конструкція "Магічний тунель": він з'єднає Софійську і Володимирську площі, а на Михайлівській площі розташується містечко розваг зі всілякими атракціонами.

Щодо цін, то вони, за словами організатора, не будуть сильно відрізнятися від минулорічних.

До слова, на сайті Київради з'явилася петиція, в якій закликають не рубати живе дерево. Але, як кажуть в Folk Ukraine, жива ялина набагато дешевше. Крім того, після свят ялинку зазвичай розпилюють і продають на сувеніри. Вилучені кошти підуть на закупку дерев для висадки в лісництвах України.

Добруцьких додав, що всі кошти для цих цілей надали меценати. Саме вони отримали право торгувати на новорічних ярмарках.

Контрактова площа

Всього на Софійській і Контрактовій площах встановлять сім десятків торгових будиночків, що, за найскромнішими підрахунками, принесе організаторам $ 500 тис. Адже оренда торгової точки складає приблизно 7 тисяч доларів на місцяць. Тому можна здогадатись, які ціни будуть.

У минулому році маленька порція глінтвейну коштувала 50 грн, а 100 грамів курячого шашлику - 60 грн. То цього року ціни можуть вирости на третину, тобто за напій ми заплатимо вже 65 грн, а за страву - 80.

Нагадаємо, українцям розповіли про найбільш бюджетні поїздки на Новий рік за кордон.

Як повідомляв раніше Знай.ua, влада приготувала для українців більше вихідних у грудні.

Також Знай.ua писав, за скільки можна зняти квартиру в туристичних містах України на Новий рік.