Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал на нараді з президентом Петром Порошенко повідомив, що на час військового стану країна не буде пропускати на свою територію росіян чоловічої статі у віці від 16 до 60 років. Вже стало відомо, що в новому розпорядженні є незначні винятки.

На нараді по посиленню обороноздатності України виключенням назвали здійснення гуманітарної місії, як то прибуття на похорон.

Петро Цигикала розповів, що його відомство переведено в 1-й рівень боєготовності, кордон охороняється за посиленим варіантом, наряди на кордоні з Росією і нексованим Кримом посилені.

"Обмежений в'їзд іноземців – насамперед, громадян Російської Федерації. Здійснюється непропуск громадян Російської Федерації у віці з 16 до 60 років, осіб чоловічої статі" Петро Цигикал

Петро Цигикал

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Також голова Державної прикордонної служби зазначив, "що стосується громадян України – ніяких обмежень не існує".

"У разі виникнення обстановки гуманітарного характеру пропуск громадян Російської Федерації, які їдуть, наприклад, на похорон або з якоюсь іншою гуманітарною метою, ми пропускаємо" Петро Цигикало

Український президент Петра Порошенко вирішив уточнити, чи є це "заходами, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками Збройних сил Російської Федерації, і не дають їм провести операції, які вони намагалися провести в 2014 році". На це Цигикал кивнув ствердно.

"Тобто, ще раз: чоловіча стать, 16-60 років, застосовується обмеження, крім гуманітарних випадків, які будуть чітко виписані в інструкції" Петро Порошенко

"І я б посилив вимоги щодо реєстрації в областях, в яких введено воєнний стан, для громадян Російської Федерації. Пропозиції прошу внести мені протягом 24 годин", - Порошенко.

Також "Знай.uа" повідомляв, хто з українських депутатів проголосував проти воєнного стану.

Також ми писали про те, що слід знати кожному з нас про воєнний стан.