В Україні почастішали випадки крадіжки грошей із банківських карт. Шахраї навчились проводити маніпуляції з банківськими картками через інтернет-покупки їх власників.

Експерти порадили, як не стати жертвою інтернет-злодіїв.

По-перше, важливо не використовувати основну карту для платежів в інтеренті. Для цього можна завести окремий рахунок, розрахований спеціально для покупок у мережі.

оплата в інтернеті

А поповнбвати картку краще безпосередньо передздійсненням опалти за покупку.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

"У такому випадку, навіть якщо інформація щодо вашої карти потрапить до рук зловмисників, ви зможете заморозити останній платіж і не втратите гроші, в крайньому разі — втратите суму чергового траншу", — пояснив експерт.

Крім того українцям радять завжди користуватися магазинами, адреси яких знаходяться на доменах "ua" або "com". Оскільки такі ресурси легше відстежити і потім їхніх власників можна буде притягнути до відповідальності.

Також перед покупками важливо детаьно ознайомитися з сайтом, знайти відгуки про ресурс. Причому не варто звертати увагу на відгуки безпосередньо на майданчику магазину. Найкраще помоніторити про магазин в соціальних мережах, де часто люди пишуть про свої історії з тим чи іншим сайтом та проблеми з ним/ або навпаки порадять там купувати.

Великою проблемою є і той факт, що шахраї створюють сайти, які зовні дублюють популярних продавців, а насправді є фішинговими. Такі портали крадуть дані банківської картки. "Жертва" думає, що вводить дані своєї карти, номер, термін дії, CVV-код і пароль для того, щоб оплатити на сайті, але цю інформацію копіює спеціальна програма, а потім ви виявляєте, що з катки зникли гроші.

гроші

Звісно у такихвипадках слід звернутися з заявою до кіберполіції. Проблемний ресурс правоохоронці заблокують. Однак це не завадить шахраям створити новий.

Нагадаємо, у Києві нелюд напал на дитину та забрав мобільний телефон.

Як повідомляв портал Знай.ua, столичні копи накрили "сходку" впливових кримінальних авторитетів із усієї країни, які зібралися у Києві.

Також Знай.ua писав про те, що у Росії горе-злодії розрили заховання сибірської виразки. Їх шукають, оскільки вони могли заразитися та тепер являють загрозу для оточуючих.

Дивіться: Пограбування століття. Горе-злодіїв засікли камери