В Україні водіїв чекають нові штрафи за порушення правил водіння чи перевезення пасажирів. Однак, тепер штрафувати будуть і пішоходів, а суми виростуть до тисячі гривень.

Про це заявив глава проекту dtp.kiev.ua Влад Антонов, передає "ОбозТВ".

За словами Антонова, в Україні немає законів, які б навчили пішоходів правилам дорожнього руху. Для цього потрібно в першу чергу посилити відповідальність та карати гривнею.

пішоходи

При цьому він зазначив, що подібного роду реформу необхідно супроводжувати роз'яснювальними кампаніями в пресі.

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

"У разі, якщо б вистачало тільки дорожньої поліції, то можна було б зловити пішохода і оформити на нього протокол. Однак у останніх часто немає з собою документів. Отже, такого пішохода потрібно вести в поліцію, встановлювати особу. І все це робиться тільки заради штрафу в п'ятдесят одну гривню. Але насправді, ці штрафи повинні бути суворими, як мінімум в тисячу гривень", - підкреслив Антонов.

ДТП


Також експерт зробив пропозицію, що розміри штрафів потрібно було б варіювати в залежності від того, на якій саме ділянці, в якому районі було скоєно порушення ПДР пішоходом. Наприклад, за його словами, якщо це було на дорозі в три-чотири смуги з відбійників, то штраф, в будь-якому випадку, повинен досягати декількох тисяч гривень.

перехід дороги по зебрі

Нагадаємо, водіям дали кілька цінних пора, як зекономити на пальному та правила кеомування, коли бак практично порожній.

Як повідомляв портал Знай.ua, власники євроблях оголосили про новий тиск на владу. Що цього разу вимагатиме АвтоЄвроСила від чиновників?

Також Знай.ua писав про те, що в Україні розмитнили першуу "євробляху" за новими правилами, які підписав президент Петро Порошенко. У скільки обійшлося розмитнення власнику авто?

Дивіться: Нові штрафи для водіїв. Що змінить новий закон