Чернівецька митниця Державної фіскальної служби (ГФС) оформила перше транспортний засіб на єврономерах за новим пільговими умовами.

Про це повідомили в прес-службі ГФС.

Чоловік розмитнив легковий автомобіль з дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецької реєстрацією. До державного бюджету він заплатив понад 49,3 тисячі гривень.

У повідомленні сказано, що 10% склала 4,6 тисячі гривень, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) – 28,77 тис. грн і ПДВ (20%) – 15,96 тис. грн.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Крім того, в ГФС нагадали, що протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності закону базова ставка акцизного податку розраховується з 50% знижкою. Це не стосується лише електромобілів з застосуванням коефіцієнтів залежно від об'єму двигуна та віку транспортного засобу.

"Через три місяці митне оформлення даної Renault Laguna варто було б резиденту 83,8 тис. грн. Таким чином економія склала 34,5 тис. грн", - пояснили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що 25 листопада набули чинності закони №8487 і №8488, названі серед любителів "євроблях" "драконівськими" і "садистськими". Тепер псувати життя евробляхерам – законно, як ніби у держави більше немає інших турбот.

Закони передбачають введення нових акцизів та посилення контролю над ввезенням і експлуатацією автомобілів на єврономерах. Про це стало відомо з газети Верховної Ради "Голос України".

Нагадаємо, влада почала мститися євробляхерам, страждають жінки і діти. Черзі досягають величезних розмірів.

Як повідомляв Знай. ua, новий закон про євробляхах змусив українців кидати машини прямо на кордоні. Додому – на своїх двох, шокуючі фотофакты. Драконівські податки змушують українців відмовитися від евроблях.

Знай. ua писав, що садистські закони про євробляхах вступили в силу. Протести проти "драконівських законів" не мали ефекту.