В середу, 28 листопада, в десяти українських областей вводиться воєнний стан. Це означає, що майже половина населення України в найближчі 30днів житиме по нових правилах, пристосовуючись до певних обмежень та заборон.

У структурах, які забезпечують життєдіяльність громадян відреагували на нововведення та дали свої коментарі, - пише "112 Україна"

мобілізація

Як же воєнний стан відобразиться на життя у багатьох сферах?

банки та гроші

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Банки та гроші

"Воєнний стан не вплине на роботу банків в Україні, заявив глава Нацбанку Яків Смолій." Рішення, які будуть прийняті, жодним чином не вплинуть на роботу банківської системи, банківські відділення та офіси працюватимуть в звичайному режимі, і рішення не вплинуть на роботу банків".

Перед цим в НБУ попросили фінустанови наповнити банкомати готівкою.

Соціальні виплати

За словами віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, який з трибуни ВР заявив, що уряд готовий добезперебійної роботи та вчасно і в повному обсязі виплачувати українцям їх кошти. Чиновник запевнив, що Кабмін має для цього достатньо ресурсів.

пенсіонери

Медицина

Військовим надаватимуть необхідну медичну допомогу у спеціальних закладах - госпіталях. Щодо цивільного населення, за словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, на місцях нічого не зміниться.

Мобільний звязок

За даними українських мобільних операторів, вони готові до стабільної та бехперебійної роботи мобільного зв'язку та інтернету.

зв'язок

Транспорт

На залізниці, автостанціях та еропортах посилять безпеку. Вводиться особливий режим роботи залізниці, яку також залучать для потреб оборони. Щодо населення. То поїзди курсуватимуть згідно встановленого графіку. А в разу змін, населення завчасно інформуватимуть.

Енергетика

НЕК "Укренерго" аналогічно готова працювати в умовах воєнного стану. "Компанія в найкоротші терміни здійснила всі необхідні заходи щодо забезпечення надійної роботи Об'єднаною енергосистемою України переходу в режим роботи в умовах воєнного стану в Україні", - заявила прес-служба.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів.

Як повідомляв портал Знай.ua, війська США увійшли в Чорне море. Літак радіоелектронної розвідки Військово-повітряних сил США Boeing RC-135V направився у акваторію Чорного моря поблизу берегів Болгарії.

Також Знай.ua писав про те, що в офіційному виданні українського уряду опублікували наказ Президента про введення воєнного стану, однак замість 30 днів, повідомляють про 60.

Дивіться: Верховна Рада голосує за введення воєнного стану