Патріарх Київського і всієї Руси-України Філарет терміново звернувся до українців після кривавої атаки РФ суден ЗСУ в Азовському морі.

Звернення опублікували на сайті Українська православна церква Київський патріархат.

"Дорогі брати і сестри, співгромадяни! 25 листопада 2018 р. у морі біля окупованого Росією кримського м. Керч стався новий акт відкритої збройної агресії РФ проти України - було атаковано та захоплено українські військові кораблі, поранено та взято в полон наших моряків. Дотепер Кремль намагався брехнею приховувати свою агресію проти Української держави, використовуючи війська без розпізнавальних знаків, прикриваючись місцевими колаборантами, розповідаючи про "громадянську війну на Донбасі" та "самовизначення народу Криму". 25 листопада 2018 р. Російська Федерація вчинила відкритий акт агресії проти України, який вже не приховує, - говорить святійший.

За словами Філарета, наш народ може протистояти ворогу, для цього потрібно об'єднатися заради миру рідного краю та його свободи.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Саме тоді, за словами патріарха, коли українці з болем та сльозами згадують страшні злочини імперії, коли 85 років відбувся Голодомор-геноцид, ми знову переживаємо всю гіркоту неволю.

Філарет звернувся зокрема і до політиків з проханням припинити будь-які суперечки та згуртуватися.

"Адже якщо ворог зруйнує саму нашу державність - про які посади дбатимете, де будете керувати? Закликаю до єднання все українське суспільство, бо без перемоги не буде ані справжнього миру, ані добробуту, ані щасливого майбутнього для кожного з нас", - додав він.

Агресора у свою чергу святійший назвав братовбивцею, який прийшов у чужий дім та проливає там кров.

"Знову звертаю свій голос до братовбивць - нових каїнів, які називаючи наш народ своїм братом, прийшли в наш дім, щоб проливати кров і поневолювали: отямтеся і припиніть чинити зло! Сховайте меч свій і поверніться до свого дому!". Ви не боїтеся ані закону людського, ані наслідків власних злочинів. Думаєте, що брехнею можна все приховати, а правом сильного - виправдати. Тож знайте і пам‘ятайте: Бог все бачить і кожному відплатить належне!

Патріарх також додав, що кожну хвилину молиться за наших воїнів, просячи у Бога сил та благословення. Також закликав усіх українців молитися за мир та перемогу.

"Церква Київського Патріархату закликає Боже благословення на українських воїнів, які обороняють країну від агресора, і на всю нашу державу. Пам‘ятайте: з нами правда, тому - з нами Бог, а де Бог - там перемога!"

Нагадаємо, після атаки РФ Петро Порошенко звернувся до народу.

Як повідомляв портал Знай.ua, в РФ підтвердили атаку військових кораблів ЗСУ в Азовському морі.

Також Знай.ua писав про те, що три українські кораблі захопили після штурму.

Дивіться: Президент скликав термінове засідання РНБО через агресію Путіна