Державне агентство з питань електронного уряду до кінця 2018 року запустить електронний кабінет автовласника. Це означає, що тепер українці зможуть знайти майже повну інформацію про транспортний засіб та його власника/власників.

Про це заявив перший заступник глави агентства Олексій Вискуб.

За словами чиновника, новий сервіс буде доступним для громадян вже до кінця 2018 року. У базі буде міститися вся інформація пр авто, його власника та попередніх власників, чи потрапляв автомобіль в ДТП та іншу історію.

"До кінця року ми презентуємо кабінет автовласника, де буде доступна первинна реєстрація автомобіля і багато сервісів, пов'язаних з інформацією про автомобілі: за номером автомобіля можна буде дізнатися його повну історію, які були попередні власники, чи потрапляв автомобіль в аварію", – повідомив Вискуб.

Популярні новини зараз

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Показати ще

Він також зазначив, що в розробці перебувають також електронні послуги на видачу різних ліцензій.

Додамо, раніше в Україні відкрили дані про реєстрацію авто. Сервіс надає дані про першу реєстрацію автомобілів в Україні. Транспортний засіб потрапляє до Єдиного державного реєстру МВС під час його першої реєстрації власником у територіальному сервісному центрі МВС. Далі в реєстрі відображаються всі зміни, що відбуваються з автомобілем: зміна власника, номерного знака, здійснення переобладнання тощо.

Нагадаємо, власники авто на європейських номерах оголосили про "великий хрестовий похід". АвтоЄвроСила оголосила про новий етап боротьби і він буде спрямований проти корупції та у підтримку нового президента, який повинен покрасти край безладдю в країні.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент Петро Порошенко підписав новий закон про розмитнення авто з іноземною реєстрацією. Глава держави при тому закликав не влаштовувати протестів та скористатися пільговим періодом, щоб розмитнити автомобілі.

Також Знай.ua писав про те, що парламентарі ухвалили новий закон, який передбачає посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. Запорушення водіям загрожуть штрафи в рази більші, ніж за попередньої версії закону - понад 52 тисячу гривень.