В окупованому Російською Федерацією Криму порушено першу кримінальну справу за статтею про неінформуванні (ст. 205.6 КК РФ), заявляє адвокат Еміль Курбединов під час засідання правозахисної організації "Кримська солідарність", передають росСМИ.

Крим

Стверджується, що перша кримінальна справа такого роду в Криму порушено проти кримського татарина за те, що він не «доніс» на брата своєї дружини, яка нібито воює на території Сирії.

Як каже адвокат, обвинувачений був допитаний щодо справи, а потім у нього вдома провели обшук. Вперше їх провели в травні 2016 року і в їх ході вилучили техніку. Адвокати в рамках слідства подали кілька клопотань про перевірку дійсності листування, яка лягла в основу обвинувачення, але слідство їх відхилило.

"Його справу порушено ФСБ зовсім недавно, ми ще не знаємо яка доказова база у справі", – додає адвокат і обіцяє оприлюднити обставини справи після того, як вона надійде до суду, що за словами адвоката Лілі Гемеджі, відбудеться до весні 2019 року.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

ФСБ

"Сама стаття обурлива, з її допомогою намагаються чинити тиск на людей. І це дуже погана тенденція, що такий "пробна куля" з'явився в Криму. Тобто людину змушують бути донощиком про все, що бачить. Якщо у тебе є підозра стосовно сусіда або навіть родича, ти повинен побігти в ФСБ і розповісти, інакше – кримінальна стаття" зазначає Курбединов.

Стаття 205.6 "Неповідомлення про злочин" з'явилася в Кримінальному кодексі РФ влітку 2016 року в рамках так званого "пакету Ярий" – набору законів, запропонованого депутатом Держдуми Іриною Яровою.

Стаття передбачає відповідальність за неповідомлення про злочин терористичної спрямованості. Покарання передбачає штраф до 100 тисяч рублів або позбавлення волі строком до року.

Нагадаємо, "Не підкоряються": українські кораблі довели ФСБ до панічної атаки

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Такої зради ще не було: Україна почала співпрацювати з Росією з гострого кримському питанню, подробиці

Також "Знай.ua" писав про те, що Вже в грудні: у Клімкіна зробили важливе "кримське" заяву