На пунктах пропуску на кордоні між Польщею та Україною виникли черги з авто.

Про це повідомляють ЗМІ.

Очевидці, які перебувають у черзі розповіли, що пропуск автомобілів та навіть рейсових автомобілів відбувається дуже повільно через автовласників, які розмитнюють автомобілі.

Також відомо, що фактично всі автомобілі, які намагаються заїхати на територію України вже проходять нову процедуру, яка передбачена законодавством. Зокрема, автомобілі розмитнюються, або ж вносять заставу, яка еквівалентна сумі розмитнення.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

"Жодне авто не заїде на територію України без розмитнення. Тільки на розмитнення або вносити заставу еквівалентний сумі розмитнення. Але є ще одне але. Люди говорять про безвихідній ситуації і не знають що робити. На дворі морозно, а в машинах є і діти" , - повідомляє група Рідна Україна про ситуацію на прикордонних пунктах пропуску на Волині.

Наразі вже відомо, що черги на митниці почали з'являтись після опівночі. За словами свідків на деяких пропускних пунктах з'явилась посилена охорона.

"Стоїмо вже кілька годин з боку Польщі в пункті пропуску "Ягодин". Пройшов прикордонний контроль без проблем, а митниця не пропускає. Таких, як я - десятки. Навіть рейсові автобуси не пускають. Чітких пояснень немає. Здогадуємося, що це через закон про "евробляхах"", - розповів очевидець.

Разом з тим варто відзначити, що рух власників автомобілів на європейських номерах зведе до мінімуму акції протесту, які спрямовані проти нових правил розмитнення.

Зокрема, він відзначив, що рух отримав певну перемогу, адже новий закон був таки підписаний, який вносить деякі пільгові умови.

Більше того керівник руху анонсував майбутні дії активістів. Зокрема, він відзначив, що зараз країна має об'єднатись щоб привести до влади нового президента, який і змінить корупційну систему.

"АвтоЄвроСила починає новий етап боротьби. Потрібно привести до влади нового президента, поміняти все відомства і систему. Ми підтримаємо того, хто скасує всі акцизи на автомобілі з Європи, хто перестане вивозити ліс і відмивати бюджетні кошти. Ми хочемо знайти того кандидата, який візьме на себе ці зобов'язання і виконає їх", - заявив Ярошевич.

Нагадаємо, коли набудуть чинності нові закони для євроблях, уряд назвав дату.

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко вирішив долю євробляхерів, тепер вже остаточно.

Також "Знай.ua" писав, що скандальний закон про розмитнення віддали Порошенку, чого чекати "євробляхерам".

Євробляхи в законі: скільки коштуватиме розмитнення авто на єврономерах