Намісник Святогірської лаври Української Православної Церкви Московського патріархату, митрополит Арсеній, зробив заяву, що територію лаври охороняють так звані козаки. Про це повідомляє replyua.net.

"Наші козаки – це місцеве населення з Святогорська. Отаман нашого козачого полку – це фельдшер швидкої допомоги Віталій Володимирович», - зазначив священнослужитель. Також він додав, що в 90-х було популярним організовувати козачі організації, однак так як вони «були як безпритульні, то почали ближче до лаврі ліпитися, адже козацтво завжди було православним".

засідання священного синоду УПЦ МП

"Ось вони у нас з тих пір. Охороняють територію, патрулюють. Тут немає п'ятиметрових стін. Заодно і хлопці не безпритульні, ми їх годуємо, утримуємо. Переважно хлопці з навколишніх сіл, які тут жили і живуть, прописка відповідна, українські паспорти. Не знаю, що там було, але у нас хлопці були і залишаються на території України, в політичні справи не лізуть, займаються своєю справою" підкреслює митрополит.

Він додає, що для того, щоб показати людям підозри, необхідно мати факти злочинів, а за будь-якого козака він здатний відзвітувати.

Популярні новини зараз

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще


Нагадаємо, Бог терпів і нам велів: Томос вже на порозі УПЦ, ще трохи, ось вам хрест

Буквально через кілька тижнів в Україні з'явиться Автокефальна Церква. З'явилася інформація, що томос можуть офіційно оголосити вже на днях.

Томос для України

Про це стало відомо завдяки статті "Свято наближається. Коли в Україні з'явиться самостійна Церква" видання "Українська правда".

Як раніше повідомляв "Знай.ua" "Путін дозволив": московський клоун в рясі оскандалився заявою про "хворих" і "бідних" українців, цю єресь гидко слухати

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну заяву Онуфрія під час літургії в Києво-Печерській лаврі.

Глава УПЦ МП висловив думку, що кожна людина отримує життєвий хрест його скорбот і хвороб, які допомагають йому розвиватися в духовному плані.

Також Знай.ua писав про те, що Не тим віддали: Мінкульт взявся за Почаївську лавру, молитви не допомагають