У Словаччині поліцейський пес зловив двох контрабандистів-українців, яким вдалося втекти під час проведення операції по їх затриманню.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Наразі вже відомо, що інцидент стався днями у місті Кошице. Відзначається, що правоохоронці переслідували відразу чотирьох українців, які отримали величезну партію контрабандних цигарок з вагону вантажного потягу. Силовикам вдалося затримати двох українців, ще двом вдалося втекти.

Проте під час затримання поліцейський собака напав на одного зі зловмисників, який активними діями спробував втекти.

"Щоб затримати втікачів, поліцейські скористалися послугами спеціально навченої вівчарки. Пес взяв слід і незабаром знайшов людину в заростях. Патрульний наказав собаці залишатися на місці, але людина першим напала на службову собаку з палицею, а пес у відповідь трохи погриз нападника", - розповіла прес-секретар місцевої поліції Ленка Іванова.

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Також журналісти розповіли, що собака міцно вчепився зубами у "нижню частину спини". Другого українця також вдалось затримати за допомогою службової вівчарки , проте він постраждав трішки менше.

Наразі вже відомо, що вилучену партію цигарок правоохоронці оцінили у 23 тисячі євро. Затриманих українців видворили зі Словацької Республіки з забороною проживання на її території.

Разом з тим варто відзначити, що у понеділок, 19 листопада, біля берегів Одеси потонуло судно, на борту якого вдалося виявити контрабандний товар.

За інформацією поліції, потонулий за 15 км від Одеси буксир "Паралель" плив у бік Болгарії з контрабандною баржею. На ній знаходилося 5 мільйонів пачок сигарет невідомого походження.

Під час "контрабандної подорожі" посилився шторм, екіпаж буксира, розуміючи, що подальший рух став загрожувати їх життю, від'єднав баржу з контрабандою та подав сигнал лиха. Повз проходив танкер "Аркадія", який і врятував моряків.

У виданні зазначено, що доля судна наразі невідома, а ось баржу прибило до берега в районі Чорноморки, де її перехопили прикордонники. На борту баржі знаходилося 5 млн пачок сигарет.

"З чуток, баржа везла сигарети з окупованого Криму", - кажуть в поліції.

Дана баржа, як виявилося, не вперше попалася з контрабандою: її затримали в минулому році в Миколаєві, коли на неї перевантажували з теплохода Hermes більше мільйона пачок сигарет. Потім, правда, арешт судна скасували з невідомих причин.

Нагадаємо, ціни на цигарки допоможуть українцям кинути палити.

Як повідомляв "Знай.ua", курців попередили про страшну хворобу, і це не рак.

Також "Знай.ua" писав, що українець майстерно сховав товар від прикордонників.

На Буковині чоловіки на дельтаплані намагались переправити через кордон контрабандні цигарки