Ті, хто роками домагався зміни політичного та економічного курсу України на Захід можуть порадіти. З'явилася інформація, що Конституційний суд України визнав конституційним закріплення в Конституції курсу України на членство в НАТО та Євросоюзі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби партії "Блок Петра Порошенко", яка посилається на представника президента у Верховній Раді Ірину Луценко.

Україна в НАТО

За словами Ірини Луценко, Конституційний суд дав позитивний висновок щодо конституційних змін в частині інтеграції в ЄС і НАТО.

"Рішення про визнання президентського проекту змін до Конституції підтримала переважна більшість - 14 суддів КС. Тому, це дає парламенту можливість розглянути документ у сесійній залі", - сказала Луценко.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

А ось у прес-службі Конституційного суду цю інформацію поки не коментують, зазначивши, що коли буде офіційний висновок, його опублікують.

Варто нагадати, що російський монополіст "Газпром" визначив маршрут поставок газу до Європи по другій нитці "Турецького потоку". Він пролягатиме через Болгарію, Сербію, Угорщину та Словаччину. Матеріали будівництва оприлюднено в рамках процедури бронювання майбутніх потужностей, яка необхідна за законодавством Євросоюзу і потрібна для будівництва нових газопроводів. В Болгарію і Сербію газ піде з 2020 року, в Угорщину - з 2021-го, до Словаччини - в другій половині 2022 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз і Україна підписали в 2018 році меморандум про взаєморозуміння, а також кредитну угоду про надання макрофінансової допомоги на 1 мільярд євро, пише видання Eureporter. Згідно з заявою євро політиків Україна залишиться важливим стратегічним партнером і цю країну продовжують підтримувати фінансово незважаючи на те, що ЄС переживає нині не найкращі часи.

Нагадаємо, з Києва до Одеси за 500 грн: SkyUp запустив продажу квитків на внутрішні рейси.

Як повідомляв Знай.uа Британія стане щитом України в Чорному морі: всі подробиці.

Знай.uа писав, "зрада" у прямому ефірі: депутати подарували Путіну Крим на очах у всієї України.