Днями Кабмін звітував перед українцями щодо економічної ситуації, зі слів прем'єра все звучало райдужно: рівень інфляції не катастрофічний, зарплати підвищать, тарифи знизять.

Все б нічого, але радіти зарано, адже наша держава, на жаль, внесена у список найбідніших у світі, тепер - офіційно. На цьому наголосив на сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер:

"Вітаю Петра Олексійовича. Вітаю Володимира Борисовича. Вітаю Андрія Олексійовича. Нарешті у них вийшло. Нарешті вони змогли. Відповідно до нового звіту Міжнародного Валютного Фонду, Україна офіційно визнана найбіднішою країною Європи. Молдова, яка раніше вважалася найбіднішою європейською державою обійшла нас за рівнем ВВП і розміром заробітної плати. Тепер ми сусіди з Папуа, Новою Гвінеєю, та іншими африканськими країнами, всього лише п'ять років знадобилося цим хлопцям, для досягнення такого "дивовижного" результату. Просто фантастика. А точніше фантасмагорія ...", - звернув увагу Шнайдер.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Втім, не тільки МВФ не тішить нас прогнозами. Раніше про кризове становище говорила і директор Світового банку з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен:

"Економічна криза, що почалася в Україні у 2014 році, призвела до того, що рівень бідності зараз є вищим, ніж п'ять років тому. Якщо у 2014 році за межею бідності жило 15% населення України, то сьогодні - 25%. Однак є реальний шлях виходу з кризи. Це завершення розпочатих і реалізація нових реформ, чи буде це галузь охорони здоров'я, створення Вищого антикорупційного суду, незалежних наглядових рад у держбанках, а це половина всього банківського сектору країни, щоб кредити не розходилися по "своїм" людям. Україна зробила крок у реформуванні різних сфер, і їй не можна зупинятися", - зазначила Кахконен.

Вона впевнена, що економічний потенціал України є вищим, аніж таких країн, як Польща, Румунія, Грузія, Індонезія.

"Вкладено 5,5 млрд доларів, причому половина коштів - 2,5 млрд доларів - у різні інвестиційні проекти, плюс 2 млрд - на підтримку регіональних бюджетів для проведення реформ, іще 500 млн доларів - на постачання газу. В Україні найбільший у Європі запас родючої землі. Однак державна політика у плані розвитку економіки відстала на 20 років ", - додала вона.

Дивіться: Чому Україна - найбідніша в Європі за даними МВФ?

Нагадаємо, після звіту Гройсмана блогер влучно пояснив йому все про "покращення" в Україні очима звичайних людей.Як повідомляв "Знай.ua", Україну та Уругвай порівняли на прикладі президентів. Також "Знай.ua" писав, українці масово виїжджають на заробітки до Росії.