День синів

Зазвичай багато людей знають про День матері, але мало хто чув про День сина. Це сімейне свято, яке відзначають у всьому світі, але дати можуть відрізнятися. Так як існує День матері, а в деяких країнах і День батька, то в інтернеті все частіше почали говорити про День синів. У цього свята немає великої і цікавої історії. Його швидше актуалізували засоби масової інформації. Зазвичай в цей день батьки вітають синів, а сини в свою чергу уважно ставляться до батька і матері. Так як це сімейне свято, то його зазвичай відзначають найближчими родичами.

День подяки в США

У США відзначають цей день кожен четвертий четвер листопада. Свято державне, і одне з найпопулярніших в країні. Вперше його відсвяткували англійські колоністи в 1621 році, які жили в Плімутській колонії. Зима перед цим була дуже складною для них і багато людей голодували. Всі боялися наступу нової зими. Тоді губернатор Вільям Бредфорд підняв дух, організувавши перший День подяки. В першу холодну зиму Плімутські колоністи вижили тільки завдяки індіанцям, які допомагали їм з провізією. Тому свято відзначали всі разом.

Пуритани зробили це свято трохи більш релігійним, дякуючи Всевишньому за милості. Свято набуло національних масштабів в 1789 році за указом першого президента США Джорджа Вашингтона.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

У День подяки існує кілька традицій. Члени сім'ї йдуть до церкви на службу, потім вже збираються за святковим столом. Перед святом і під час нього американці годують бездомних і людей, яким пощастило менше, влаштовують цілі столи, де люди можуть пожертвувати продукти. Наступний атрибут свята - індичка, тому що колоністи і індіанці разом засмажили і з'їли 4-х індичок, яких підстрелили в лісі. І останній атрибут - парад. Парад в Америці неймовірних масштабів, безліч людей в костюмах, святкові заходи, величезні надувні фігури.

Православні свята:

  • Преподобної Феоктисти паросскої.
  • Ікони Божої Матері, іменуемoй "Скоропослушниця".
  • Мучеників Онисифора і Порфирія.
  • Преподобної Матрони Константинопольської.

Мотрона Зимова

У цей день відзначається пам'ять преподобної Матрони, що жила в 5 столітті в Константинополі. На Русі найбільше в цей день дивилися за погодою. Якщо був іній на землі, то скоро прийдуть морози, якщо туман - буде відлига. Також про потепління могли сказати і гуси, які виходили шукати відкриту воду. Також в цей день заварювали лікарські трави і коріння, як профілактику від хвороб.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Антон, Віктор, Дмитро, Іван, Ілля, Йосип, Костянтин, Матрона, Порфирій, Семен, Тимофій, Федір

Раніше Знай.ua повідомляв, курс долара сильно зіпсує українцям новорічні свята.

Нагадуємо, що легендарна провісниця зробила прогноз на тиждень.

Також Знай.ua повідомляв про те, що існує 5 типів імен, якими ні в якому разі не можна називати дитину.