Незважаючи на заборони і санкції, на всесвітньо відомому торговму майданчику Amazon.com продаються товари із символікою "ДНР". З цього приводу посольство України в США звернулося до засновника інтернет-магазину Джеффа Безоса "з наполегливим закликом" зняти з сайту такі товари.

Крім Amazon.com аналогічний "лист щастя" було відправлено і керівництву компанії eBay Inc - повідомляє Посольство України у США на сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що Amazon.com - глобальна торгова онлайн-платформа, що продає різні товари в усі куточки світу. Перелік того, що можна придбати на Амазоні склав би не один том, але все ж існують деякі обмеження з продажу, так, заборонено торгувати німецькою свастикою, символікою терористичних організацій, зокрема угруповання ІГІЛ. Вже найближчим часом ми побачимо, чи буде відповідь від керівництва США і засновника інтернет-магазину Amazon.com Джеффа Безоса і чи будуть товари з символікою невизнаних республік зняті з продажу.

Також українська амбасада звернула увагу Адміністрацїї Сполучених Штатів Америки, включаючи керівництво Державного департаменту Міністерства торгівлі і Міністерства фінансів США на цей факт із закликом посприяти у вирішенні проблеми.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Посол України в США Валерій Чалий, зокрема, заявив: "Я переконаний, що зняття зазначених товарів з сайту Amazon.com відновить високу репутацію інтернет-магазину, визнаного споживачами по всьому світу, в тому числі мільйонами українців".

"Продаж товарів з символікою "ДНР" - терористичної організації, проти агресивної поведінки якої виступає міжнародна спільнота і США зокрема, не несе ніяких посилань до світу і поваги до людського життя, а підтримує пропаганду РФ проти територіальної цілісності України" , - підкреслили в посольстві України.

Декількома днями раніше міністр охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбук закликала влаштувати флешмоб у соцмережах і на пошті генерального директора Amazon Джеффа Безоса через те, що глобальна торгова онлайн-платформа продає товари з символікою самопроголошеної терористичної республіки "ДНР". "Прапор "ДНР" — це символ тероризму, репресій, смерті і окупації. Росія окупувала 7% території України і обстріли ведуться по українських населених пунктах кожен день", - заявила Уляна Супрун.

Нагадаємо, сайт "Знай.иа" вже писав, що майже 25% співробітників Amazon , Apple, Microsoft, Facebook і Über шкодують, що обрали роботу саме в цих компаніях

Крім того, сайт "Знай.иа" розповів, про те, що розробники додатків, які базуються в Росії, не зможуть скористатися сервісом Search Ads

Також раніше "Знай.иа" повідомляв, що вже з квітня українцям будуть видавати ліки "по-новому"