Скандальний міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, скільки українців отримають державну допомогу у наступному році.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, він відзначив, що практично половина українців отримає ту чи іншу допомогу від держави.

"Приблизно 44% людей отримують ті чи інші види державної соціальної допомоги. Але ми повинні розуміти, що, згідно з Конституцією, Україна – держава соціальне", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Також Рева розповів, що близько 5 мільйонів домогосподарств отримають субсидію.

Разом з тим варто відзначити, що українські родини зможуть вибирати — користуватися в опалювальний сезон пільгою або субсидією.

В уряді пояснили, що якщо сім'я має право на субсидію, але її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше платити за комунальні послуги з урахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії. І навпаки: якщо в опалювальний період родині доцільніше користуватися субсидією, то необхідно подати заяву для призначення субсидії.

Підставою для надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг є посвідчення, яке вказує, до якої категорії пільговиків відноситься та або інша особа, яка знижка по оплаті за житлово-комунальні послуги їй належить.

При пільговій оплаті за послуги квитанції жителям надходять вже з урахуванням знижки.

Основними категоріями пільговиків, які мають право на комунальну знижку від держави, є: учасники війни (50% знижка); члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни (50% знижка); особи, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, їх вдови (вдівці) (100% знижка); учасники бойових дій (75% знижка); особи з інвалідністю внаслідок війни (100% знижка); ліквідатори аварії на ЧАЕС та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії (50% знижка); жертви нацистських переслідувань (знижка від 50 до 100%); діти війни (25% знижка).

Нагадаємо, хто може отримати пільги.

Як повідомляв "Знай.ua", українські міста залишилися наодинці з убивчим холодом, влада бездіє.

Також "Знай.ua" писав, що відсутність опалення загрожує катастрофою, під ударом тисячі українців.

Перелік тих, кому належить субсидія на оплату ком-послуг, розширили. Хто потрапив у список?