Росія всіма силами буде намагатися утримати під контролем українську церкву, адже автокефалія УПЦ рівносильна для Кремля розпаду СРСР.

Про це розповів російський економіст, співробітник Інституту Катона (США), колишній радник Володимира Путіна Андрій Ілларіонов, під час чату на Главреді.

"Кремль дуже болісно сприймає ці процеси. Мабуть, через те, що за останні чотири роки робила Україна, ніщо (за винятком військового опору) не виявилося настільки ефективним для забезпечення державної незалежності України і для руйнування імперських позицій Російської православної церкви, для неминучого відходу РПЦ з України і потенційного догляду (не сьогодні, не завтра, але в осяжній перспективі) Білорусі" Андрій Ілларіонов

Андрій Ілларіонов

Ілларіонов вважає, що Путін усвідомлює всю небезпеку ситуації, тому готується діяти.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

"За своїм значенням цю подію можна порівняти з розпадом Радянського Союзу і Російської імперії. Слідом за першим (1917 рік) і другим (1991 рік) етапами політичної дезінтеграції імперського простору починається дезінтеграція імперії в конфесійній сфері. Путін це добре розуміє, і тому здавати свої позиції не збирається" Андрій Ілларіонов

Також екс-радник Путіна переконаний, що глава Кремя або не допустить автокефалії, або ж жорстоко "покарає Україну за її придбання.

Андрій Ілларіонов

Нагадаємо, митрополит Галльський Еммануїл прибув у Київ, щоб взяти участь у проведенні Об'єднавчого собору з приводу створення єдиної помісної церкви в Україні. Є велика ймовірність, що саме він очолить захід, пише УНН з посиланням на власні джерела.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", після створення Помісної церкви Українській православній церкві Московського патріархату доведеться змінити назву.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що народний депутат Верховної Ради України Олексій Кучеренко прокоментував вручення нагород скандальному правлінню "Нафтогазу" від Філарета.