В 2018 році для родин, у яких підростає троє та більше дітей, передбачено чимало пільг, щоправда для їх отримання потрібно оббігти не один кабінет.

Як і раніше, в Україні багатодітною вважається сім'я, в якій виховується троє і більше дітей до 18 років. Однак, якщо дитина вчиться на денній формі навчання в загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, її вважають дитиною і враховують в складі багатодітної сім'ї до 23 років. Також сюди відносять і прийомних дітей, дітей з попередніх шлюбів, але тут потрібно, щоб шлюб був оформлений юридично. Також має значення, у родина повна, чи лише мама або тато. В такому випадку передбачені додаткові пільги.


ПІЛЬГИ БАГАТОДІТНИМ СІМ'ЯМ У 2018 РОЦІ

Багатодітним родинам передбачені знижки на оплату житлово-комунальних послуг. В такому випадку сім'я отримає знижку 50% в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. м загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно в ньому проживає, але ще і додатково до них 10,5 кв. м. на всю сім'ю).


50% знижка вартості палива, в тому числі рідкого, в тому випадку, якщо будинок, де проживає сім'я, не підключений до системи центрального опалення.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

тарифи


Якщо родина баєжає встановити квартирний телефон, такі послуги надаються позачергово, а абонплата так само становить половину вартості від затвердженого тарифу.

Грошову допомогу багатодітна сім'я може отримати, якщо середньомісячний сукупний дохід цієї сім'ї нижче прожиткового мінімуму.

Період догляду за трьома або більше дітьми до 16-річного віку зараховується непрацюючим матерям (або батькам або опікунам), в безперервний стаж роботи при обчисленні допомоги по тимчасовій непрацездатності.


ПІЛЬГИ ДІТЯМ ІЗ БАГАТОДІТНИХ СІМЕЙ

Діти з таких родин також мають право отримувати певні пільги.

- Безоплатне одержання ліків за рецептом лікаря.

- Щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та комунальних закладах охорони здоров'я, компенсація за протезування зубів.

- У аптеках їх повинні обслуговувати поза чергою.

Не залежно від відстані та місця проживання дітей, вони мають право на безкоштовний проїзд у комунальному транспорті, а також в автобусах приміських та міжміського сполучень. Для цього необхідно мати спеціальне посвідчення.

Щодо електронних квитків у транспорті, діти з багатодітної родини можуть отримати його безкоштовно.

Такі діти мають право на щорічне безкоштовне оздоровлення в муніципальних санаторіях, таборах і базах відпочинку.

Дитячі садочки такі діти мають право відвідувати безкоштовно.

Нагадаємо, суд поставив крапку у питанні державної допомоги по догляду за дитиною, і вона не на користь матерів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, безробітним українцям збільшили мінімальну допомогу.

Також Знай.ua писав, що скільки українців потребують соціальної допомоги станом на 2018 рік.