В Національному антикорупційному бюро України розповіли, хто проводив стеження за Центральною синагогою Києва, в якій звинувачували агентів бюро.

Відповідне повідомлення оприлюднила прес-служба.

"Бюро вивчило відеозапис, оприлюднений у мережі інтернет, і встановило, хто саме зафіксований на ній. Особи, яких ЗМІ назвали "агентами НАБУ", виявилися співробітниками іншого українського правоохоронного органу", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що назву правоохоронного органу вказувати не хочуть, щоб не підривати довіри громадян до правоохоронної системи.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще

"Закликаємо ЗМІ та окремих осіб не поширювати надалі недостовірну інформацію. Також вимагаємо спростувати інформацію про будь-яку причетність НАБУ до так званого "спостереження" за Синагогою і тиску на єврейську громаду Києва", - додають в прес-службі.

В кінці жовтня єврейська громада Києва звинуватила НАБУ в незаконному стеженні.

Про це йдеться в заяві головного рабина України і Києва Моше Реувена Асмана, оприлюдненому 30 жовтня на сайті Єврейської громади Києва.

Стверджується, що стеження за центральною синагогою і віруючими здійснювалася в жовтні. Серед іншого зазначено, що в цей час служба безпеки громади виявила осіб, які "професійно здійснювали приховане спостереження" за центральною синагогою на вулиці Шота Руставелі і віруючими.

Крім того, за їх інформацією, для стеження використовували автомобілі з підробленими номерами.

Під час перевірки синагоги виявлено "несанкціоновані пристрої зняття інформації". За даними джерел Єврейської громади, людей, які стежили, ідентифікували як причетних до НАБУ.

Рабин звернувся з вимогою до правоохоронних органів надати правову юридичну оцінку таким діям, провести розслідування і покарати винних.

Знай.uа писав, як святкують єврейський новий рік, і навіщо паломники їдуть до Умані.

Як повідомляв Знай.ua, суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Яценюка та Петренко. Яценюк і Петренко підозрюються в розтраті держкоштів і відмиванні доходів.

Знай.ua писав, що стало відомо про хибну схему зарплат українських держслужбовців.