Посеред Одеси нещодавно знайшли циганський табір, який більше нагадує смітник. Вся біда навіть не в крадіжках, які скоїли мешканці цього "поселення", а в тому, що найбільше постраждали діти.

Про це на сторінці у Facebook розповіли журналістка Юлія Химерик. За її словами, поліція помітила біля дороги дивний курінь із чотирма людьми та маленькою дитиною, ймовірно вихідці з інтернату, буз документів.

"…попросив якось допомогти людям. Зима близько, дитина помре. У темряві ми нічого не знайшли і вирішили продовжити пошуки сьогодні вдень. Близько 14:00 ми помітили їх на галявині. Запропонували допомогу. Але вони відмовилися. З понеділка вийдуть на роботу, житло знайдуть. Криміналом не займаються. Білорусу-блогеру подобається таке життя. Мати дитини - циганка - навідріз відмовилася віддавати малюка. Мовляв, годують добре, коляска є, їжа є, купають. Все добре. "Будете забирати дитину, я себе вскрию і його!", - згадує журналістка.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Аби якось розрядити обстановку, довелося втертися в довіру: принесли їжу, запропонували допомогу із житлом. Хлопчику було всього 2 роки, він лікувався від закритого туберкульозу, залишати в холоді і голоді просто не було сенсу, дитина довго не протягне.

Мати-циганка, до речі, колись притягувалася до відповідальності за жебрацтво, не виключено, що змушувала це робити інших:

"Уже в райвідділі опера дізналися другу дівчину. Влітку обкрадала туристів на пляжах. На жаль, в відділення їхати не захотіли. Може, і на них знайшлося б щось. Ювенали викликали швидку і службу у справах дітей. Дитину у матері вилучили і відвезли в лікарню. Але якщо вона зробить документи, то зможе забрати назад .. Друзі, будьте обережні! Ніколи не знаєш, ким в результаті виявиться людина, яку ти зустрів. Начебто інтернатські, допомога потрібна. А в підсумку, нічого не потрібно. Ще й дітей використовують, туристів обкрадають", - підсумувала Химерик.

Дивіться: Цигани у формі ЗСУ жебракують у Львові

Нагадаємо, під Санкт-Петербургом затримали підозрюваних у вбивстві 12-річної дівчинки і молодого чоловіка. Як повідомляв "Знай.ua", українців попередили про масштабну циганську аферу. Також "Знай.ua" писав, у Дніпровському районі Києва біля однієї з багатоповерхівок під балконом перехожі знайшли труп чоловіка, загорнутий у ковдру.