Нові тарифи на комуналку змушують українці заощаджувати практично на всьому: обігрівачі вмикати всього на кілька годин, електрику також за необхідності використовувати рідше. За законом, зразковими у плані енергоефективності повинні бути будівлі державних установ. Тільки дивна річ – вони залишають світло у кабінетах на ніч, навіть якщо нікого немає.

На це звернув увагу Святослав Павлюк, член Асоціації енергоефективних міст України на сторінці у Facebook.

"У кожного є свої збочення - у мене шостий рік - це збирання термофото державних установ в опалювальний сезон. Неділя 21:30 - там нікого нема. Світлі плями - це 21 відкрите вікно, залишене навстіж працівниками на ніч, бо кабінети перегріті і нема ні регуляторів на батареях ні нема кому відладити ІТП, щоб якось керувати цим процесом. Кияни легко впізнають ці будівлі. Які енергоаудити, які енергосертифікати... Директива ЄС 27/2012 говорить про енергоменеджмент і зразкову роль громадських будівель в енергоефективності... Передайте керівникам, що так не можна, я вже це не буду коментувати взагалі, це вже голос волаючого в пустелі", - скаржиться він, додаючи відповідні знімки.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Дивіться: Фабрика ідей з енергозбереження

Нагадаємо, українцям розповіли, скільки коштує встановити сонячні панелі.Як повідомляв "Знай.ua", уряд прийняв рішення про виділення землі на території Чорнобильської зони під будівництво об'єктів для вітрової енергетики. Також "Знай.ua" писав, найбільшу сонячну електростанцію побудують у Нікопольському районі Дніпропетровської області.