У так званій "ДНР" вирішили запустити нову хвилю пропаганди, практично одразу після "виборів". Тепер бойовики хочуть переконати світ у тому, що ЗСУ нібито планували 19 терактів на Донбасі.

Натякають, що знайшли закладки, знешкодили їх місцеві. Приблизно таку кількість озвучують на ресурсах сепаратистів. На фото – пачка цигарок і шматок невідомого походження, який дуже нагадує пластит.

Пластичні вибухові речовини (пластит) - вибухові речовини (ВВ) і суміші, що володіють пластичністю. Пластична вибухівка зазвичай дорожча за традиційну. Тому такі речовини не застосовують для виробництва снарядів, а використовують у військовому і інженерній справі для підриву конструкцій: щоб надійно зруйнувати, наприклад, рейок, досить обліпити його вибухівкою і вставити детонатор.

Популярні новини зараз

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Терористи люблять використовувати такі речовини для своїх диверсій: простіше приховати на собі або в речах, і в перехідний період, це давало можливість незаконно прорватися крізь кордон.

Дивіться: В ООН засудили фейкові вибори на Донбасі

Нагадаємо, Кабмін створив Державну службу України у справах ветеранів замість Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Як повідомляв "Знай.ua", ватажок бойовиків так званої "ДНР" Денис Пушилін заявив, що "межі" і "митниці" між територіями, контрольованими бандформуваннями, приберуть. Також "Знай.ua" писав, на окупованих територіях України, де зараз проводиться Операція об'єднаних сил (ООС), терористи знову відкривають вогонь.