Реальну владу над окупованою частиною Донбасу після псевдовиборів отримав помічник президента Росії Владислав Сурков і віце-прем'єр РФ Дмитро Козак.

Цю думку донецького публіциста та критика верхівки так званої "ДНР" Романа Манекіна опублікувало російське видання "Нова газета".

"Вибори "ДНР"

Так, Манекін вважає, що безальтернативні "вибори" були потрібні, в першу чергу, помічнику Володимира Путіна по співпраці з країнами СНД Владиславу Суркову: він нібито "планує закріпити в Донецьку цілком лояльного їй Дениса Пушиліна".

"Пушилін потрібен Сурков в якості гаранта збереження контролю над цією територією. Реальний контроль над господарським та політичним життям "ДНР" отримали Владислав Сурков і Дмитро Козак", – вважає Манекін.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Денис Пушилін

У виданні зазначають, що зараз всі імпортні та експортні поставки буде здійснювати компанія "Внешторгсервис", зареєстрована в Південній Осетії. При бойовиках Захарченко і "Ташкенті" вона займалася поставки по лінії металургійної продукції, а вугіллям займався контрольований "Ташкентом" торговий дім "Вугілля Донбасу". Тепер фінансові потоки регіону цілком підуть під "Внешторсервис".

"Пушилін при цьому нічим керувати не буде. Реальну владу і контроль над фінансами отримає прем'єр-міністр "ДНР" Олександр Ананченко, призначений самим Пушиліним за вказівкою кураторів", – наголошується в матеріалі видання.

Варто нагадати, що про посилення ізоляції Російської Федерації на міжнародній політичній арені, через проведення так званих виборів в окупованих регіонах Донбасу, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це стало відомо завдяки повідомленням глави українського зовнішньополітичного відомства в соцмережі Twitter.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "вибори" в ОРДЛО, всупереч думці Росії, не додали Москві поваги у світі. Проведені на території Донецької та Луганської областей вибори, які окуповані підтримуваними Росією угрупованнями "ДНР" і "ЛНР", засудив Державний департамент США.

Нагадаємо, там раби, відрізати і забути: відомий письменник пропонує віддати частину України Росії.

Як повідомляв Знай.uа як же там жити: в мережу злили "голий" компромат на помічницю Пушиліна.

Знай.uа писав, в "ДНР" назвали нового ватажка.