Міністерство освіти і науки нещодавно затвердило правила складання зовнішнього незалежного оцінювання та вступу до вузів. За новими умовами, учням тепер знадобиться ID-карта:

"Зокрема, школярі, яким виповнилося 14 років, повинні своєчасно звернутися для оформлення ID-карти ... Для школярів своєчасне оформлення паспорта необхідно, адже його копію потрібно подавати в комплекті документів для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання", - зазначили у міністерстві .

Подавати для реєстрації інший документ можуть школярі таких категорій:

особи, які не мають можливості отримати паспорт у зв'язку з тим, що проживають на окупованій території і лінії зіткнення, - свідоцтво про народження;

Популярні новини зараз

Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

іноземці та особи без громадянства - копію паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;

особи, які звернулися за захистом в Україні, - копію довідки про звернення за захистом в Україні;

особи з окупованої території, які є учнями (слухачами, студентами) навчальних закладів на підконтрольній України території, якщо вони втратили документ, що засвідчує особу, і не мають можливості його відновити - довідку з навчального закладу з фотокарткою.

"Цей же документ пред'являється учасником ЗНО для допуску до пункту тестування. Крім цього, питання своєчасного отримання паспорта є актуальним для тих школярів, які 2019 планують вступати на молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра після 9-го класу", - резюмували в МОН.

Крім того, з 2019 року для вступу в магістратуру буде збільшено перелік спеціальностей, на які треба буде складати єдиний вступний іспит з іноземної мови за технологією ЗНО. Зокрема, планується додати спеціальності Музеєзнавство, Пам'яткознавство, Менеджмент соціокультурної діяльності, Інформаційна, бібліотечна та архівна справа, а також усі спеціальності галузей знань Богослов’я, Соціальні та поведінкові науки, Управління та адміністрування, Інформаційні технології, Публічне управління та адміністрування.

ЗНО 2019

Для вступу на бакалавра на основі молодшого спеціаліста за спеціальністю Економіка та спеціальностями галузі знань Управління та адміністрування треба буде подавати сертифікат ЗНО з української мови та літератури.

Вступ-2019

А для вступу на базі молодшого спеціаліста на бакалавра чи магістра медичного спрямування обов’язковим буде сертифікат про складання Ліцензійного інтегрованого іспиту.

Дивіться: вступна кампанія в Україні

Нагадаємо, міністерство освіти затвердило умови прийому абітурієнтів на 2019 рік.Як повідомляв "Знай.ua", абітурієнтам скоротили терміни подачі документів Також "Знай.ua" писав, стало відомо, які кредитки сьогодні найвигідніші для українців.