У справі херсонської активістки Катерини Гандзюк, яка недавно померла в київській лікарні, з'явилися зрушення у зв'язку з арештом головного підозрюваного у замаху.

Катерина Гандзюк

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на відповідне повідомлення правоохоронців.

Так стало відомо, що в понеділок, 12 листопада, суд заарештував головного підозрюваного в замовленні злочину Ігоря Павловського - колишнього помічника депутата від БПП Миколи Паламарчука, якого в ЗМІ називають одним з "смотрящих" за силовими структурами в області від влади.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Хто такий Павловський
Про Павловському відомо, що в 2015 році він балотувався на виборах до Херсонської облради за списками Блоку Петра Порошенка. В останньому скликанні Верховної Ради Ігор Павловський був помічником Миколи Паламарчука. 6 листопада - коли ім'я спливло в пресі - Паламарчук поспішив його звільнити.

Спливла інформація, що заарештований Павловський був раніше судимий, носить прізвисько Собачник і "дуже любить розповідати про своє кримінальне минуле".

Сам Павловський каже, що прізвисько Собачник дали йому за тягу до розведення домашніх тварин.

"Я дуже люблю собак, раніше тримав багато порід, в основному ротвейлерів, які вигравали призові місця на чемпіонатах України. Звідси й прізвисько", - стверджує він.

Зв'язок Павловського і передбачуваного організатора вбивства
Начальник штабу херсонського громадського формування "Чорний Туман" Дмитро Диновський (Дим) розповів журналістам таке трактування зв'язків "Опера" (організатора вбивства Сергія Торбіна) і екс-помічника нардепа з президентської фракції.

"Торбін і Павловський - це одна команда. Опер, як і вся його група, ніякого відношення до нашого об'єднання не мають. У них інша організація, і з травня місяця ми перебували в конфлікті", - говорить він.

Що відомо про депутата Паламарчука
Екс-шеф Ігоря Павловського Микола Паламарчук, який, за інформацією активістів, в останню хвилину не потрапив до складу тимчасової парламентської комісії щодо вбивства Гандзюк, спростовує свою причетність до злочину.

Нагадаємо, суд взяв під варту колишнього помічника депутата Верховної Ради від "Блоку Петра Порошенка" Миколи Паламарчука Ігоря Павловського у справі про вбивство радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

Як повідомляв раніше Знай.uа, мер Львова Андрій Садовий дуже різко висловлювався на адресу херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Раніше Знай.uа писав про те, що співробітники СБУ обшукали квартиру депутата Херсонської облради Миколи Ставицького, який є членом "Радикальної партії Олега Ляшка", в рамках розслідування справи про напад з кислотою на Катерину Гандзюк і подальшої смерті активістки.