Не все, виявляється, так погано з законопроектами у Верховній Раді,що стосуються ввезення та розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Є випадки, коли власники машин на єврономерах залишаються задоволені результатом таких ‘’Реформ’’. Але є одна маленька проблема. Всі ці задоволені життям євробляхери – в основному олігархи.

Український блогер Олексій Тамразов на своїй сторінці в Facebook іронічно “заступився” за законодавство, почавши з того, що законопроект враховує інтереси громадян, щоправда, як виявилося, не всіх, а тільки дуже, дуже забезпечених.

На фотографії бензиновий мерседес бенц А140 який я сфотографував тільки що. Року приблизно 1998.
У Німеччині такий автомобіль можна придбати за 600 євро. Він відповідає нормам євро - 2 і кількість викидів вуглекислого газу у нього складають - 171 г/км. Екологічний збір за такий автомобіль в Німеччині становить 103 євро на рік. Обмежень і акцизів при ввезенні такого авто в Німеччині немає.

В Україну такий автомобіль ввезти було не можна. Але завдяки прийнятим законопроектом кожен з нас зможе його придбати в Німеччині і привезти в Україну. Потрібно буде заплатити 10% мито, акциз 50євро помножений на 1,4 (двигун) і помножений на коефіцієнт віку 15 і на все це - ПДВ 20%. Разом ми заплатимо за автомобіль умовною вартістю 600 євро - 1050 євро тільки одного акцизу.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

На другий фотографії новий мерседес бенц s560. Два таких нещодавно придбала Автобаза ДУС за майже 5 мільйонів гривень кожен. Кількість викидів вуглекислого газу у нього складають 209 г/км і в Німеччині за такий потрібно платити 308 євро на рік екологічного збору.

І раніше такий новий можна було привезти в Україну, обмежень немає. Потрібно було заплатити лише одного акцизу - 10220 євро. Завдяки прийнятим законопроектом тепер акциз становитиме 100 євро помножений на 4,0 = 400 євро.

“І нема чого говорити, що прийнятий законопроект не враховує інтереси громадян”, - підсумовує Тамразов.

Як раніше повідомляв Знай.uа, Верховна Рада вдарила по українським автолюбителям ще двома садистськими законами, що стосуються автомобілів на іноземній реєстрації. Складається враження, що під її куполом тільки сидять і думають, як ускладнити людям життя.

Також ми писали про те, що експерт пояснив, як держава обманює євробляхерів.

При цьому, Раді українців, які хочуть собі автомобіль з недержавними номерами, називають бандитами і паразитами, і співають старі пісні про те, що їх вимоги нереальні.