Після створення Помісної церкви Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП, – ред.) доведеться змінити назву.

Такою думкою поділився глава "Українського інституту національної пам'яті" Володимир В'ятрович, під час чату для "Главреда".

Володимир В'ятрович

Історик вважає, що УПЦ МП, у світлі останніх подій, більше не може використовувати "бренд", яким користувалася останні 25 років".

"Це всі розуміли з самого початку, – йдеться про Російську православну церкву. Якщо ця церква хоче продовжувати свою діяльність в Україні, саме так вона повинна називатися – РПЦ. Всі прекрасно розуміють, що ця церква не є Українською православною церквою і не може використовувати той бренд, який вона використовувала понад 25 років у нашій країні" Володимир В'ятрович

Популярні новини зараз

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Нагадаємо, Томос про автокефалію Української православної церкви буде особисто вручений Вселенським патріархом Варфоломієм майбутньому предстоятелю єдиної, і нарешті автономної Української Православної Церкви.

Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка, публікуючи "Угоду про співпрацю і взаємодію між Україною і Вселенським Константинопольським Патріархатом". В Угоді йдеться, що Українська православна церква таки стане автономною. Незабаром буде проведений Собор, на якому буде обраний Предстоятель церкви, розповіли у гаранта.

Як повідомляв раніше портал "ЗНай.uа", колишній депутат Верховної ради України, голова Всеукраїнського об'єднання "За помісну Україну" Петро Ющенко, який доводиться братом екс-президента України, заявив, що українці - один із трьох "обраних народів".

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що народний депутат Верховної Ради України Олексій Кучеренко прокоментував вручення нагород скандальному правління "Нафтогазу" від Філарета. Відповідний пост він розмістив у Facebook.