Все більше користувачів з нетерпінням чекають 2019 року – у травні нам обіцяли можливість змінити мобільного оператора без втрати номеру. Такий поспіх невипадковий – деякі компанії дозволяють собі "останній штрих" у вигляді невидимого підвищення цін. Як, наприклад, "Київстар".

Схожий випадок на сторінці у Facebook описав Юрій Романенко. Оператор не повідомивши нічого змінив старий тариф – до 155 гривень, хоч у попередньому було все. Впала швидкість інтернету, загалом якість залишає бажати кращого:

"Легким рухом "невидимої руки ринку" безлімітний інтернет перетворився на 9 гігабайт на місяць, а далі доплачуй. Але добрий Київстар підрахував мої потреби і тепер мене підштовхує до того, щоб я взяв "безліміт" за 400 гривень. Я то думаю, що у мене в кінці місяця початок накручувати божевільні гроші за інтернет. З тієї ж опери, хід по перетворенню місяць в 28 днів. Таким простим методом "Київстар" створив собі фінансовий рік на 13 місяців і додатковий місяць платежів. З урахуванням того, що абонентська база "Київстар" становить 26 млн, то компанія згенерувала додатково близько 2,6 млрд гривень при усередненому припейді 100 гривень на місяць", - порахував він.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Цифра, звісно, далека від офіційної статистики, але мобільним інтернетом на даний час користуються понад 13,5 млн людей, тобто всі вони платять за вищим тарифом.

"Антимонопольний комітет мовчить і мовчатиме, благо у нас антимонополію створені для того, щоб обслуговувати інтереси монополій. Тому, очевидно, потрібно просто вважати, як мінімізувати витрати на зв'язок. Я схиляюся до того, що взяти безліміт і поставити його на роздачу інтернету через один телефон, а на всі інші телефони взяти мінімальні пакети і нехай падлюки вдавляться", - підкреслив він.

До слова, Романенка у коментарях багато хто підтримав – переважно ті, хто сам наражався на таке здирництво. Жартують навіть, що єдиний вихід для українців – чекати, поки Ілон Маск запустить супутниковий інтернет загального користування.

Дивіться: українці зможуть змінити мобільного оператора без втрати номера телефону

Нагадаємо, користувачі оператора Lifecell масово почали скаржитися на збої в роботі, зокрема, не працює мобільний інтернет. Як повідомляв "Знай.ua", "Київстар" перетворив діджингл на спосіб наживи. Також "Знай.ua" писав, стало відомо, як змінити мобільного оператора без втрати номера.