Діти часто відмовляються ходити до школи, скажачись на втому. Але чи дійсно головною причиною втоми школярів є кількість уроків? Чи тікають від нудьги та безглуздості?

Про те, чому сучасні учні такі виснажені та не мають після школи енергії та бажання на хобі, розповів письменник та засновник ліцею "Гранд" Володимир Співаковський, - пише "Ліга.net".

школа

За словами Співаковського, нудьга у школі та перевтома від кількості занять - це міф.

"Ця версія медиків про "передозуванні уроками" абсолютно не відповідає реальності. У школярів, навпаки, надзвичайно розвинутий пізнавальний інтерес. Тому скільки б уроків не було – вони не є основа перевтоми. Є школи, де вони навчаються повний день, і нічого страшного. І до кінця дня навіть не втомлюються.Щоб перевірити цей "перевтомлений" постулат, я одного разу вирішив провести один день в рядовий школі інкогніто. І поспостерігати її життя зсередини. В кінці дня в моїй записній книжці були відзначені три основні причини виникнення перевтоми дітей", - пише він.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Показати ще

заняття

Шум

Як відзначив Співаковський, найбльше, що дратує та втомлює - це неймовірний шум. А 10-хвилинні перерви мають розвантажувального впливу, навпаки, це величезна порція шумового мотлоху.

Навіть на уроках не завжди ідеальна тиша. Часом діти галасують так, що гамір і крики доходять до 100–120 децибел. У коридорах на перервах просто неможливо витримати.

"Відбувається перевантаження барабанних перетинок. Фахівцям відомий термін "шумова втому". Будь-яка людина до вечора буде убивчо втомленим, наприклад, на аеродромі, навіть якщо він цілий день там засмагає на сонечку в шезлонгу і п'є лимонад, але поруч з ревучим літаками", - додає фахівець.

Стрес

Також ще однією причиною втоми є міні-стреси. У школі знайдеться чимало причин, які нещадно бють по нервовій системі та ще не до кінця сформованій психіці.

Діти тривалий час перебувають у напрузі.

"Десять-п'ятнадцять деренчливих дзвінків з уроку на урок. Плюс чотири-п'ять викликів до дошки. Плюс п'ять-шість цинічних жартів, образ, докорів, підніжок однолітків, очікувань, що ось-ось викличуть до дошки".

булінг

А ще до того конфлікти з однокласниками, черги до туалетів, глузування та інше.

Нудьга

Третя причина перевтоми також цілком логічна. Так більшість уроків часто дітям просто не цікаві. А монотонна працю звалить навіть дорослого.

"І тут навіть альтернативні школи не врятують", - додав письменник.

Нагадаємо, українцям нагадали, що у першачків не повинно бути домашніх завдань.

Як повідомляв портал Знай.ua, батькам пояснили, як боротися з поборами у школі та за що точно не повинні платити з сімейног бюджету.

Також Знай.ua писав про те, що у київській школі дитина упала в кому.

Дивіться: Чи можуть діти користуватися гаджетами на уроках