З 1 січня 2019 року Укрпошта не буде доставляти пенсии. Про це заявив гендиректор підприємства Ігор Смілянський.

На даний момент через Укрпошту пенсії отримують 45% українських пенсіонерів. Серед них ті, хто за станом здоров'я не може прийти на пошту або банк, а також жителі сільської місцевості.

Раніше Укрпошта визнала, що в селах працювати економічно невигідно. У підприємстві наголошують, що компанія щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень.

зокрема, так відбувається тому, що доставка пенсій провадиться за тарифами нижче собівартості. Однак держоргани не маємо наміру переглядати тарифи, які діють вже 14 років.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Зима буде без світла: тривожний прогноз

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Показати ще

Укрпошта має намір оптимізувати мережу в селах. У компанії вважають це вимушеним кроком. Так, закриють від 5 до 7 тисяч стаціонарних відділень і планують звільнити частину адміністративного і виробничого персоналу.

Пенсіонерів, які проживають у селах, найімовірніше, змусять використовувати банківські картки для отримання пенсій. У цьому випадку багатьом доведеться їздити за десятки кілометрів в районний центр для того, щоб перевести пенсії в банкоматах.

Раніше повідомлялося, що за словами Смілянського скоротити витрати на доставку пенсій до нуля за п'ять років, можливо, якщо український парламент ухвалить законопроект №6601 (був зареєстрований 21 червня 2017 року).

"Цей законопроект може дати оператору поштового зв'язку право надавати фінансові послуги. Співпраця з приватними компаніями також могло б пришвидшити цей процес", – заявив Смілянський.

Нагадаємо, Укрпошта назвала розмір нових тарифів. Питання із тарифами на доставку пенсій потрібно вирішити до 1 грудня.

Як повідомляв Знай. ua, українцям розповіли, що буде з їх пенсіями. Компанія планувала закрити до семи тисяч відділень в селах і звільнити штат.

Знай. ua писав, що Укрпошта взялася за "безкоштовні" пенсії. Скоротити витрати на доставку пенсій до нуля – можливо.