Зазвичай з цього дня жінки і дівчата збиралися на зимові посиділи в хаті у вдови або літньої жінки, якій платили всі разом грошима або ж допомагали роботою по дому. Всіх пригощали пирогами, млинцями, пиріжками та пряниками, ставили самовар. Це були відмінні посиденьки і гарний час, щоб згадати про друзів.

Раніше правда дівчата займалися тим, що мати скаже зробити. Але коли все перероблять, то запрошували хлопців, щоб разом співати пісні, танцювати і грати в ігри.

А значить сьогодні краще слухати родичів, вони поганого не порадять. Але і про особисте життя теж не варто забувати. Сьогодні на столі повинен бути узвар із сухофруктів. У нього звичайного додавали мед. Такий напій за повір'ям може позбавити від багатьох хвороб. А якщо перед цим помолитися Богоматері перед іконою, то узвар буде дуже цілющим.

Також сьогодні можна проводити різні обряди і ритуали.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Щоб позбутися від тарганів, потрібно знайти одного з цих комашок, посадити його в коробку і сказати: «Будеш в цьому теремку, а не в моєму домі. Будеш ти жити, до мене ніколи не приходити. Ключ. Замок. Язик". А коробку кинути в пічку.

Можна ще позбутися хвороб шкіри. Потрібно взяти липовий мед, над ним три рази прочитати «Отче наш», після встати біля ікони Богоматері «Всіх скорботних радість». Далі потрібно помолитися, попросити позбавити від недуга. Медом потрібно намазати хворі місця і сказати. «Медок, ти непростий, допоможи мені прибрати з тіла всякий наріст. Щоб була шкіра чиста, як свята вода ». Після цього треба вмитися водою з розчином святої води, три рази перехреститися.

Раніше Знай.uа повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.

Нагадуємо, що аура може розповісти всю правду про кожен знак Зодіаку

Також раніше Знай.uа повідомляв, чого чекати в Чорну п'ятницю 23 листопада і чи будуть реальні знижки