У неділю, 4 листопада, Україну сколихнула трагічна новина про смерть відомої херсонської громадської активістки Катерини Гандзюк. Вона померла в лікарні із-за обриву тромбу.

Активісти зібралися під будівлею МВС в Києві та висловили правоохоронцям жорстку позицію щодо об'єктивного розслідування справи замаху на Катерину, яке шокувало всю Україну.

Активісти переконані, що замовники вбивства можуть залишитися безкарними. Справа проти виконавців Катерини Гандзюк в нинішньому вигляді може призвести до того, що притягнути до відповідальності замовників вбивства буде просто неможливо.

Про це повідомляє адвокат Гандзюк Євгенія Закревська.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Якщо справу щодо виконавців передадуть до суду, то з чого і де будуть брати докази, яким чином використовують ці докази у провадженні СБУ, яка шукає замовників", - пояснила адвокат.

Правозахисниця стверджує, що у випадку, якщо буде відсутня ознака замовлення у виробництві поліції проти виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, які розшукуються в межах іншого виробництва, відкритого СБУ.

Раніше адвокати Гандзюк вже зверталися з клопотанням про об'єднання цих справ до прокуратури Херсонської області та в Генпрокуратуру. Від першої вже надійшла відмова, а друга ще не прийняла рішення.

Раніше повідомлялося, що в Києві сотні городян зібралися для пам'яті загиблої активістки Катерини Гандзюк.

На захід зібралися десятки журналістів провідних українських ЗМІ.

Убиті горем знайомі померлої Катерини принесли з собою сотні свічок, якими змусили буквальну всю вулицю.

Кияни переконані: страшний злочин не повинно зійти з рук замовників, адже зараз загибла Катерина уособлює собою свободу слова і гідність усіх українців.

Нагадаємо, прямо зараз під будівлею МВС коїться щось неймовірне, ексклюзивні кадри. Сотні киян вшанували пам'ять Катерини Гандзюк.

Як повідомляв Знай. ua, розлючені українці вимагають назвати замовників Катерини Гандзюк. У ряді міст України відбудуться акції пам'яті померлої активістки.

Знай. ua писав, що українці називають ймовірних вбивць активістки Гандзюк. Більшість висловили співчуття і підкреслили, що винні мають бути покарані.