Депутати парламенту Узбекистану запропонували ввести обмежувальні заходи проти України.

Про це повідомляє агентство Uza.

Зокрема, депутати місцевого парламенту поскаржились на "нечесну боротьбу на автомобільному ринку", через що планується скоротити кількість ввезениз в Узбекистан українських товарів.

"Наші українські партнери не враховують сформований істотний дисбаланс в нашій взаємній торгівлі. Варто нагадати, що обсяг імпорту з України в Узбекистан більш ніж в три рази перевищує експорт наших товарів в цю країну", - зазначив член законодавчої палати Еркін Халбутаев.

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Показати ще

Депутат також відзначив, що насамперед мова йде про обмеження на ввезення кондитерських та масложирових продуктів. Також передбачається обмеження на ввезення лікарських засобів та цукру.

Варто відзначити, що у жовтні українські автомобілебудівники "Укравтопром" звернулись зі скаргою, яка і розпочала офіційне розслідування стосовно імпорту легкових автомобілів з Узбекистану.

Зокрема, українці звинуватили узбецьку сторону у тому, що вони отримують субсидії від свого уряду та імпортують товар на особливих для себе умовах, які значно шкодять інтересам України.

У відповідь посол Узбекистану в Україні заявив, що таким чином влада видавлює узбецьких виробників з українського автомобільного ринку.

Разом з тим варто відзначити, що політолог Петро Олещук відзначив, що наявність або відсутність імен тих чи інших відомих політиків санкційному списку Кремля можуть спровокувати початок медіа-війни.

"З усіх значущих майбутніх кандидатів на президентських виборах в списку виявилася тільки Юлія Тимошенко. Було б дивно, якщо б вона не використала це в своїх інтересах… На всі звинувачення у зв'язках з Кремлем вона буде відповідати цим аргументом. Відсутність її опонента - Порошенка можна списати на практику не включати глав держав у подібні списки. Україна теж не піддавала російського президента Володимира Путіна прямим санкцій", - пояснив він.

При цьому у списку санкцій підприємств немає імперії Roshen або іншого бізнесу президента України Петра Порошенка. Таке положення справ є серйозним ударом по його іміджу.

Примітно, що в список потрапили бізнесмени, які були більш миролюбно налаштовані до Росії. За словами політолога, тепер команді президента належить непросте завдання: як це пояснити і виправдати.

Проте в список РФ не потрапили Ігор Коломойський, Рінат Ахметов і Дмитро Фірташ. Однак люди і підприємства олігархів у списку санкцій опинилися. Експерти вважають, що такі ходи можуть бути хитрою грою, яка розрахована на поступове підпорядкування олігархів собі.

Нагадаємо, у Путіна втопили в санкціях не того Карася.

Як повідомляв "Знай.ua", складаючи санкційний список проти України, РФ "описалась" 10 разів.

Також "Знай.ua" писав, що у Кремлі приготували "запрєдєльний" крок.

Економіст пояснив, як російські санкції позитивно вплинуть на Україну