Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив новопризначеному керівнику Пенсійного фонду України (ПФУ) Євгену Капинусу провести підготовку до підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня 2019 року, а також автоматичного перерахунку пенсій усіх пенсіонерів з 1 березня 2019 року.

Цю інформацію повідомили у прес-службі Секретаріату Кабінету міністрів.

Новий чиновник відповідатиме за підвищення пенсій військовослужбовцям, а також за перерахунок пенсій іншим категоріям населення.

За словами українського уряду, виплати повинні зрости з 1 січня 2019 року.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

"Вам треба найближчим часом провести аудит Фонду та забезпечити стабільну роботу пенсійної системи. Два найважливіших завдання: Пенсійний фонд повинен бути підготовлений до того, щоб з 1 січня 2019 в черговий раз підвищити пенсії військовим пенсіонерам. А також підготуватися до того, щоб з 1 березня 2019 провести перший в історії України масовий перерахунок та підвищення пенсій усіх інших категорій пенсіонерів. Це величезна робота, але у вас 4 місяці"

Крім того, Гройсман зазначив, що стратегічним для Пенсійного фонду залишається завдання щодо детінізації заробітних плат.

Нагадаємо, українцям зараз доводиться йти на крайні заходи, щоб отримати субсидію, адже комуналка для багатьох стала непідйомною.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в останній місяць року традиційно збільшується прожитковий мінімум для всіх категорій громадян. А разом з ним – і всі соціальні виплати, прив'язані до цього соцстандарту (пенсії, соціальні надбавки, допомога малозабезпеченим, допомога по безробіттю та ін).

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що ціни кожен день неприємно дивують українців, але їх зростання не припиниться. Стало відомо, що і на скільки подорожчає в кінці року і в 2019-му.