Депутати виступили з новою ініціативою, українці по-новому отримуватимуть посилки. Пропонується ввести новий податок для посилок, вартість яких перевищеє 22 євро.

Тема "посилок за новими правилами" мусується ще з 2017 року. Тоді планувалося, що українці зможуть отримувати без мита не більше трьох закордонних посилок в місяць не дорожче 150 євро, а за кожну посилку понад норми довелося б заплатити мито - 20% від її вартості, - пише "kp.ua".

посилки

Втім, документ ще тільки обговорювався, а експерти вже навели свої аргументи із серії "гра не варта свічок".

Втім, на початку 2018-го стало відомо, що податок на закордонні посилки відклали на рік.

Популярні новини зараз

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Що пропонується?

Ідея, з приводу обкладення податками кожну четверту посилку, схоже провалилась.
Тепер, Державна фіскальна служба пропонує ввести ПДВ з закордонних посилок, які коштують дорожче від 22 євро.

Втім спеціалісти запевняють, що таким чином поповнити держбюджет також не вдасться, вдасться точно те, що ще більше зросте корупція, збільшиться кількість контрабанди. Крім того, запровадження нового податку автоматично потягне за собою збільшення кількості співробітників державного апарату, які повинні будуть адмініструвати весь цей процес.

А зарплати має покрити той же держбюджет та наші податки.

"Введення нового податку або підняття ставки чинного дійсно не завжди призводить до підвищення доходів бюджету, - зазначив економіст Олександр Гаврутенко. - В економічній теорії таку ситуацію описує крива Лаффера, яка демонструє, що є такий рівень податків, при якому ділова активність згортається, або йде в тінь, і доходи бюджету починають падати. З ПДВ на посилки якраз може скластися саме така ситуація – замість наповнення бюджету ми отримаємо зростання витрат держави на адміністрування, нові схеми контрабанди, заниження вартості посилок. А це завжди додаткові ризики для відправника, що в будь-якому разі призведе до підвищення реальної вартості, зниження попиту і скорочення такого виду покупок".

Нагадаємо, українцям спростять виплату боргів по кредитах.

Як повідомляв портал Знай.ua, депутати хочуть заборонити ввезення автомобілів з Росії.

Також Знай.ua писав про те, що депутати вигадали, як змусити власників ато на єврономерах платити, суми виявляться космічними.