Погода непередбачуване явище. Від її примх залежить кожна людина на землі. Іноді стихія вирішує за нас, як пройде наш день. Тому краще дізнатися про її плани заздалегідь, щоб бути готовим до всього.

На щастя, українські синоптики вміють робити довгострокові прогнози погоди, і дуже часто вони повністю відповідають дійсності.

Декілька років назад зими на Україні відрізнялися сильними морозами, великими кучугурами і пронизливим холодом. Вже з середини грудня найбільш частими суворими супутниками зими були снігопади, хуртовини та ожеледиця.

Останні роки природа стала не така сувора і почала підкидати нам інші сюрпризи.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Пора дізнатися, яким буде грудень 2018 для всієї України. Для тих, хто любить морозну свіжість і хрускіт снігу під ногами є погані новини, українські синоптики відзначають, що в перший місяць зими замість снігу варто очікувати дощі.

Так відомо, що середня температура у грудні не буде перевищувати 6 градусів морозу.

Синоптики припускають, невелике потепління в середині місяця, тому необхідно почекати з тим, щоб прибрати все взуття, що не промокає, далеко в шафу.

Однак, погода взимку 2018-2019 буде радувати українців надзвичайно спокійним і стійким характером, без різких змін температури і без рясних опадів.

Як повідомляють синоптики, середня температура грудня у всіх областях України повинна бути в межах норми. В перших числах місяця сніг ще вкриє землю, тому у вихідні дні можна планувати приємні прогулянки в засніжені парки.

Швидше за все, південну частину України грудень зможе подарувати сніговими опадами, кілька днів мешканцям півдня доведеться посидіти вдома. Причиною цьому стануть холодні вітри і дощова погода. Яка протримається аж до новорічних свят.

Але після зима нагадає про себе більш міцними морозами. За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, на Новий рік і на початку січня погода потішить українців новою порцією снігу.

А завдяки невеликому посиленню морозу весь сніг буде врятований, і улюблені свята пройдуть традиційно — з морозним повітрям, сніжками та катанням на санках.

Нагадаємо, в цьому році жовтень здивував жителів України. Теплі деньки, мінімальна кількість опадів і приємна осінь дійсно вразили жителів різних регіонів.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", прогноз синоптиків про хуртовину у високогір'ї Карпат і Прикарпаття виправдався. Популярний гірськолижний курорт замело снігом.

Також "Знай.uа" писав, в італійському порту Савони після повені сталася масштабна пожежа – на стоянці, де в той момент були припарковані сотні машин, переважно Maserati.