Про жахливий стан українських лікарень говорили неодноразово не тільки самі пацієнти, а й навіть чиновники. Втім, далі гучних заяв справа так і не пішла. Далеко ходити не потрібно, досить зазирнути за лаштунки в одну з палат реанімаційного відділення в медичному закладі з надання швидкої допомоги.

Відповідний знімок на сторінці у Facebook опублікував відомий блогер та юрист Михайло Шнайдер.

"Це не кадри з фільму жахів. Це Київ. Палата реанімації в лікарні швидкої допомоги. Цвіль, сирість, тріщини на стінах і оголені дроти. Саме в таких умовах, знаходяться пацієнти. Поки Супрун розповідає нам про користь йоги і сміху, люди проходять лікування в цьому кошмарі. Уляно, ви для початку відремонтуйте лікарняні палати, а вже потім заявляйте про початок "небаченої медичної реформи". Адже це реально страшно. У вашій рідній Америці, тварин лікують в кращих умовах. Хоча ви це і так прекрасно знаєте. Ну, а найсумніше в тому, що нас це влаштовує. Ми мовчимо. Ми терпимо і погоджуємося. Адже з нами поводяться так, як ми самі дозволяємо. І це дійсно правда ...", - підкреслив Шнайдер.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

До речі, та ж сама Супрун минулого року налякала всіх красномовними фото з українських лікарень, на всю країну оголосивши про їх жахливий стан.

В її переліку опинилися - Черкаська міська інфекційна лікарня, протитуберкульозний диспансер у Львові, обласна спеціалізована психіатрична лікарня у Сумах.

"Якщо ви ще сумніваєтеся в доцільності медичної реформи, подивіться на ці фото. В таких умовах лікуються люди по всій Україні. Медична система прогнила в буквальному сенсі. Ці моторошні кадри - лише вершина айсберга", - написала вона в коментарі до фото.

Але за рік ситуація так і не змінилася, про що неодноразово у численних скаргах пишуть українці, не завжди отримуючи на них відповідь.

Дивіться: чому українські лікарні стали розсадником семртельних бактерій? Іспекція у звичайних відділеннях та психіатрії

Нагадаємо, в Україні змінили правила видачі медичних препаратів.Як повідомляв "Знай.ua", горе-стоматолог загубив голку в горлі дитини. Також "Знай.ua" писав, оприлюднено шокуючі факти про шизофренію та психіатрію в Україні.