У Полтаві відбулися збори єпархіального духовенства, на якому було прийнято рішення про цілковиту підтримку РПЦ та керівника Московського патріархату Онуфрія.

Про це повідомили у прес-службі Полтавської єпархії.

Зокрема, наразі вже відомо, що офіційна зустріч відбулась ще 25 жовтня під головуванням митрополита Миргородського та Полавського Филипа.

Після обговорення низки питань представники московського духовенства прийняли одноголосне рішення визнати непорушним нинішній канонічний статус Московського патріархату та свою приналежність до нього.

Популярні новини зараз

Платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці

ТЦК забороняють користуватися телефоном: українцям розповіли, як себе захистити

Мають подати документи до 1 липня: українцям зробили важливе оголошення

Українцям затвердили нові тарифи з 1 червня: комуналка стане ще більшим ударом

Показати ще

Більше того у ході обговорення представники місцевого духовенства висловили свою підтримку митрополиту Московського патріархату в Україні Онуфрію.

Разом з тим варто відзначити, що митрополит Макарій (Малетич), який є предстоятелем Української автокефальної православної церкви, повідомив, що не висував свою кандидатуру як очільник майбутньої Єдиної української церкви.

"Я своєї кандидатури не висуваю. Я буду надвати підтримку тому, кого запропонує Вселенський патріарх", - розповів митрополит в інтерв'ю телеканалу ZIK.

Крім того, представник Московського патріархату Василь Анісімов досить скептично оцінив процедуру висунення кандидатів глави Єдиної української церкви.

Він зазначив, що вибори провели, проте Філарет виявився єдиним кандидатом. Це дуже "демократично", - з іронією висловився предствник МП.

Проте досі незрозуміло, коли відбудеться Об'єднавчий собор, під час якого оберуть голову Єдиної української церкви.

Втім, з єдиним кандидатом священослужителі Київського патріархату вже визначилися остаточно: новим головою вони бачать патріарха Філарета.

Крім того варто додати, що раніше український парламент повинен прийняти закон, який допоможе УПЦ Московського патріархату офіційно змінити назву на Російську православну церкву (РПЦ).

Про це нещодавно заявив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, представник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря.

Нагадаємо, патріарха Кирила знову понесло.

Як повідомляв "Знай.ua" Томос для України відправив патріарха Кирила в "містичний вимір".

Також "Знай.ua" писав, що зрада від Філарета ставить під сумнів майбутнє України

Томос для України: як просувається процес отримання автокефалії для православної церкви